Kelkimės į šiltąjį ir egzotiškąjį Maroką, bent jau skoniu pajusdami šią spalvingą ir begalę kvapų turinčią šalį. Šis patiekalas ne kartą gamintas mano namų virtuvėje, dažniausiai rudenį ar žiemą. Ir visada, kai mano draugė nuvykusi į šią šalį darbo reikalais, pradeda man siųsti marokietiškų patiekalų nuotraukas. Tuomet neatsilaikau, ir gaminu kažką su kuskusu ar avinžirniais.
Šiam patiekalui jūs galite naudoti avieną arba jautieną.
Jums reikės
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
300 gr. troškinimui skirtos avienos ar jautienos supjaustytos nedideliais gabalėliais,
1 svogūno, supjaustyto kubeliais,
2 česnako skiltelių, susmulkintų,
1 morkos, supjaustytos šiaudeliais ar griežinėliais
1 v. š. susmulkinto imbiero,
2 a. š. Ras-el-Hanout prieskonių,
1 v. š. pomidorų tyrės,
6- 8 minkštų džiovintų abrikosų perpautų perpus,
300 ml daržovių arba vištienos sultinio (gali būti ir verdantis vanduo),
½ stiklinės kuskuso.
kalendros arba mėtos lapelių patiekimui.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną, česnaką ir imbierą ir apkepkite. Sudėkite mėsą apkepinkite, kol apskrus. Suberkite morkas, įpilkite sultinio ar verdančio vandens ir uždengę dangčiu troškinkite mėsą, kol ji suminkštės.
Kol mėsa troškinasi paruoškite kuskusą pagal nurodymus ant pakuotės. Ir laikykite jį šiltai, kol paruošite mėsą.
Kai mėsa suminkštės, sudėkite prieskonių mišinį, pomidorų tyrę, abrikosus. Troškinkite dar 15 min. Patiekite su šiltu kuskusu, kalendros ar mėtų lapeliais.
Šį patiekalą galite paįvairinti įdėdami dar virtų avinžirnių, kartu su abrikosais įdėdami dar pjaustytos saldžiosios paprikos ar saliero stiebą, užberdami kepintų migdolų.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: kažkada ragauta kitoje šalyje
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą