Man labai patiko Kalėdų metu po barus vaikščiojančios silkės J)))
Šį kartą, silkę į barą lydėjo keletas abrikosų. Ir ši kilmingų abrikosų kompanija neleido silkei maukti per daug viskio. Visą viskį jie išgėrė patys. Tad, šių vyrukų dėka, jūsų lėkštėje niekas neplaukios ir bus elegantiška tvarka.
Kad silkė atsidurtų bare, jums reikės
200 gr. silkių,
1- 2 šalotų,
130 gr. džiovintų abrikosų,
1 a.š. Dižono garstyčių,
1 a.š, grūdėtųjų garstyčių,
1 v.š. medaus,
3- 4 v.š. dūminio viskio,
1- 2 v.š. aliejaus kepimui.
Nedideliame aliejaus kiekyje iki sodriai auksinės spalvos apkepkite susmulkintą šalotą. Vėliau j jį atvėsinkite.
Dubenyje maišykite medų, garstyčias ir viskį, kol medus ištirps ir masė bus vienalytė.
Sudėkite juostelėmis supjaustytus abrikosus ir kepintus atvėsusius šalotus. Gerai vėl išmaišę sudėkite gabalėliais supjaustytą silkę. Dabar jau lengvai permaišykite ir silkę sudėkite į indą.
Parą laikykite šaldytuve, kad skoniai susibalansuotų.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą