Net neabejoju, kad visi esate girdėję, kad Šv. Kučių vakarą tvarte gyvenantys naminiai gyvūnai prakalba. Bet ar jūs girdėjote, kad tuo metu silkės vaikšto po barus? Ir jos ten ne tik vaišinasi stipriaisiais gėrimais, jos juose tiesiog plaukioja... Netikite ar negirdėjote??? J)))))
Saldi, stipri garstyčių silkė su dūminiu viskiu
200 gr. silkės (greitai paruošiamos),
65 gr. garstyčių (galite maišyti per pusę su grūdėtosiomis),
1 v.š. medaus,
3- 4 v.š. dūminio viskio,
3 v.š. majonezo,
šiek tiek pipirų mišinio.
Silkę nusausinkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Sumaišykite garstyčias, medų, viskį, truputį pipirų ir majonezą. Sudėkite silkės gabalėlius ir išmaišykite.
Sudėkite silkę į sterilizuotą stiklainį ir palikite parai šaldytuve, kad skonis susibalansuotų.
Šaldytuve silkė išsilaiko apie savaitę ir trumpiau, jei ją kartas nuo karto išėmę laikote ilgiau kambario temperatūroje.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: Sandra Palmqvist
Silkė su romu ir krevetėmis
200 gr. silkės (greitai paruošiamos),
50 gr. nuluptų krevečių
1 nedidelio raudono svogūno ar šaloto,
krapų ir laiškinio česnako,
1 a.š. rausvųjų pipiriukų,
3- 4 v.š. tamsaus romo,
3 v.š. majonezo,
Silkę nusausinkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais, atidėkite į šalį.
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, smulkiai supjaustykite laiškinį česnaką ir krapus.
Sumaišykite dubenyje romą, majonezą, svogūną ir žoleles. Įberkite pipiriukų. Sudėkite krevetes, silkę ir išmaišykite. Jei naudojate šaldytas ir atšildytas krevetes, būtinai jas gerai nusausinkite.
Išsaugokite šiek tiek krevečių papuošimui. Palikite parai šaldytuve, kad skonis susibalansuotų.
Taip paruošta silkė šaldytuve išsilaiko apie 4 dienas, trumpiau, jei dažnai įdedama ir išimama iš šaldytuvo.
Patiekiant papuoškite krevetėmis ir žolelėmis.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: Sandra Palmqvist
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą