2024 m. gruodžio 6 d., penktadienis

Lietiniai su pievagrybiais ir špinatais

 


Vieni iš skanesnių, bent jau man lietinių blynų. Kartais vietoje rudųjų pievagrybių naudoju shiitake grybus, nes jie daug aromatingesni. Bet ir su rudaisiais pievagrybiais gaunasi gerai.

Lietiniams ( 9 vnt.) reikės:

 3 kiaušinių (didelių),

0.5 l. pieno,

150 gr. miltų,

trupučio druskos ir cukraus,

aliejaus ar lydyto sviesto blynų kepimui.

 

  Įdarui reikės:

250 gr. rudųjų pievagrybių,

125 gr. jaunų špinatų lapelių,

1 nedidelio svogūno,

50 ml. grietinėlės,

1- 2 v.š. lydyto sviesto,

druskos,

pipirų mišinio,

fermentinio sūrio (puikiai tinka Rokiškio nes jis puikiai lydosi ir tysta).

Visus produktus skirtus lietiniams lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje įdėdami labai mažą gabaliuką lydyto sviesto.

Kepamus blynus dėkite į lėkštę.

Kai iškepsite visus blynus, į keptuvę įdėkite sviesto ir jame apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną iki auksinės spalvos.

Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus, užberkite druskos ir pipirų. Uždenkite dangčiu ir kepkite apie 4 minutes kelis kartus pamaišant.  Supilkite grietinėlę ir dar 4 minutes patroškinkite. Galiausiai suberkite špinatų lapelius ir maišykite kaitindami, kol jie visi suminkštės.

Išdėliokite ant darbastalio lietinius blynus ir uždėkite ant kiekvieno iš jų įdaro. Užberkite trakuoto fermentinio sūrio ir blynus sulankstykite.

Kepkite blynus su lydytu sviestu ant vidutinės kaitros.


 

Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą