2024 m. gruodžio 9 d., pirmadienis

Skumbrės ir Bolivinės balandos salotos

 




Mane labai suintrigavo Bolivinės balandos ir karšto rūkymo skumbrės derinys. Jei Bolivinė balanda būtų pateikta su mėsa ar daržovėmis, kažkaip net neabejočiau deriniu, kad skanu. Bet rūkyta žuvis?...

Smalsumas nugalėjo ir jau dabar išbandžiusi šias salotas su aliejumi ir su majonezu, galiu drąsiai jas jums rekomenduoti. Su kuo skaniau, nežinau. Gal su aliejaus užpilu. Bet pasirinkimas jums. Išbandykite abu variantus, kurie iš tiesų yra labai geri.

Jums reikės   

1 karšto rūkymo skumbrės,

125 gr. Bolivinės balandos,

140 gr. kukurūzų,

1 konservų dėžutė raudonųjų pupelių,

2 saliero stiebai,

3 cm. poro baltosios dalies,

šviežių kalendrų,

majonezo arba alyvuogių aliejaus ir citrinų užpilo salotoms,

pipirų mišinio.

 

Virkite kruopas pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Išvirus jas nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Taip pat nusausinkite pupeles ir kukurūzus.

Kalendrą susmulkinkite.

Nuo skumbrės nulupkite odą ir ją atskyrę nuo kaulų, taip pat susmulkinkite. 

Dubenyje sumaišykite Bolivinės balandos kruopas, raudonąsias pupeles, kukurūzus ir kalendras. Sudėkite rūkytos skumbrės gabaliukus.

Užpilkite alyvuogių aliejaus, pipirų ir citrinų sulčių plakiniu arba majonezu.

 


 

Sudėtingumas: paprasta,

Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą