Kai už lango pilkas cepelininis dangus ir negana to, dar lauke labai žvarbu, nieko nėra geriau, kaip sekmadienį ramiai pasimėgauti šildančia ne tik akis (savo spalva), bet skoniu, bei tekstūra trinta sriuba.
Jums reikės
1 v.š. ghi sviesto (arba kokosų aliejaus arba alyvuogių aliejaus),
1 svogūno, smulkiai pjaustyto
1/2 a.š. maltos ciberžolės,
2 cm gabaliuko šviežio imbiero, smulkiai supjaustyto,
2 didelių česnako skiltelių, smulkiai pjaustytų,
žiupsnelio čili dribsnių (koreguokite pagal skonį)
600 gr. sviestinio moliūgo,
2 morkų, nuluptų ir stambiai pjaustytų,
1/2 v. š. natūralaus žemės riešutų sviesto (nebūtinai),
1/2 l. vištienos sultinio,
1/2 l. verdančio vandens (apytikriai),
Druska ir pipirai, pagal skonį
Grietinės ar grietinėlės,
žolelių (laiškinis česnako, raudonėlio, petražolių ar kalendos ir kt.)
Traškių priedų (skrudinti graikiniai riešutai, moliūgų sėklos arba lazdyno riešutai), jei tik norite
Pagardinkite aromatines medžiagas: dideliame giliame puode ant vidutinės ugnies pašildykite ghi arba sviestą. Sudėkite svogūną, ciberžolę, imbierą, česnaką ir čili dribsnius, troškinkite, kol svogūnai taps skaidrūs ir aromatingi.
Sudėkite pjaustytą moliūgą ir morkas. Troškinkite 5-10 minučių, kol pradės minkštėti ir karamelizuotis.
Įpilkite žemės riešutų sviesto, maišykite, kol jis gerai susimaišys su daržovėmis.
Supilkite sultinį ir verdantį vandenį taip, kad visos daržovės būtų apsemtos. Pagardinkite druska ir pipirais.
Virkite ant vidutinės-mažos kaitros tol, kol daržovės suminkštės.
Naudodami panardintą trintuvą sutrinkite sriubą iki vientisos masės.
Pateikite su grietine ar grietinėle, šviežiomis žolelėmis ir užbarstykite skrudintų riešutų ar sėklų.
Sudėtingumas: paprasta,
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą