2024 m. spalio 14 d., pirmadienis

Keptas moliūgas su figomis ir fetos sūriu

 


Tobulos rudens pradžios salotos. Jos skanios tiek šiltos, tiek pastovėję per naktį šaldytuve.

Moliūgą salotoms geriausia kepti keptuvėje. Taip yra lengviau stebėti, kad jis nebūtų perkeptas ir nevirstų koše. Be to keptuvėje, lengviau jį karamelizuoti.

Jums reikės

350 gr. sviestinio moliūgo jau nulupto ir supjaustyto 1 cm. storio riekelėmis,

5 figų,

100 gr. fetos ar ožkos pieno sūrio,

2 v.š. alyvuogių aliejaus,

2 v.š. moliūgų sėklų,

2 v. š. medaus,

druskos ir pipirų pagal skonį,

balzaminio Modenos acto kremo,

kalendros ar petražolių.

 

Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite moliūgo riekeles. Kai jos bus beveik minkštos sudėkite medų, į keturias dalis supjaustytas figas ir į keptuvės pakraščius suberkite moliūgų sėklas. Ant moliūgų užberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Kartą apverskite ir leiskite lengvai viskam karamelizuotis.

Į lėkštes sudėkite moliūgo griežinėlius. Šalia išdėliokite figas ir moliūgų sėklas.

Apiberkite smulkintu sūriu, kalendra. Užpilkite šiek tiek balzaminio acto kremo ir pateikite salotas lengvai šiltas. 


 Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą