Šį kartą aš pasirinkau patį paprasčiausią kelią. Nedariau
mažų pyragėlių, kokių galima paragauti Graikijoje. Ir nesukau špinatų sūrių
mišinio į atskirus filo tešlos lakštus. Padariau, kaip daro tinginiai, bet
manau, kad ir toliau taip darysiu :-)))) Nes tikrai nelabai matau skirtumą, kai pjaustai
iškepusį pyragą :-))))
Jums reikės
250 gr. filo tešlos, atšildytos,
2 pakuočių šviežių špinatų (aš turėjau tik vieną),
200 gr. fetos sūrio,
250 gr. rikotos sūrio,
1 mažo svogūno, smulkiai pjaustyto,
2-3 žali svogūno laiškai, supjaustyti,
1- 2 česnako skiltelių, susmulkintų,
2 kiaušinių,
šviežių krapų arba petražolių, mėtų, kapotų (nebūtina)
druskos ir pipirų pagal skonį
100 gr lydyto sviesto ar alyvuogių aliejaus (tepimui).
Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Sudėkite susmulkintą svogūną ir kepinkite, kol svogūnas taps skaidrus. Sudėkite smulkintą česnaką ir dar kelias minutes pakepkite. Sudėkite špinatus į keptuvę ir kepkite vis pamaišydami kol jie suminkštės.
Nukelkite keptuvę nuo kaitros ir į špinatų mišinį suberkite smulkitą fetos ir rikotos sūrį.
Išplakite kiaušinius su pjaustytomis žolelėmis, druska ir pipirais. Viską supilkite į špinatų- sūrių masę ir išmaišykite.
Paimkite vieną filo tešlos lakštą ir lengvai patepkite jį alyvuogių aliejumi arba lydytu sviestu. Ant viršaus uždėkite kitą lakštą ir vėl jį taip pat ištepkite.
Sudėkite du lakštus į kepimo formą, lengvai juos pagarbanojant. Pakartokite šį tepimo procesą maždaug su 4-6 lapais. Po lapą sulamdę išdėliokite aplink kepimo formos kraštus.
Dabar dėkite špinatų įdarą eilėmis per visa kepimo formą, palikdami tarpus, tarp kurių galėsite įterpti suteptus ir suglamžytus lapus.
Ant viršaus uždėkite taip pat vieną ar du suteptus lapus. Viršų aptepkite alyvuogių aliejumi arba lydytu sviestu.
Kepkite įkaitintoje iki 190 °C. orkaitėje apie 25-30 minučių arba iki auksinės rudos spalvos ir traškumo.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą