2024 m. spalio 22 d., antradienis

Varškės sausainiai su kokosu ir cukrumi

 


Nuostabus švelnios varškės ir kokoso riešutų derinys šiuos sausainius padaro nepaprastai skanius. Tad, jei tik mėgstate kokoso riešutus, šie kvapnūs sausainiai tikrai patiks.

Jums reikės:

250 gr. varškės (visada naudoju varškės „plytą“),

120 gr. sviesto,

180 gr. miltų,

1 a.š. kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos

4 v.š. rudojo cukraus (galite berti šiek tiek daugiau),

2 v.š. kokoso drožlių (galite berti ir daugiau).

 


Į didelį dubenį sudėkite varškę, druską ir minkštą sviestą ir sutrinkite mikseriu arba viską trinkite šakute, kol gausite vienalytę masę.

Po to į dubenį suberkite persijotus miltus bei kepimo miltelius. Viską sumaišykite.

Minkykite tešlą rankomis, kol ji nustos lipti. Atkreipkite dėmesį, kad kuo sausesnė varškė, tuo mažiau miltų reikia.

Tešlą padalinkite į 2 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite iki 2-3 mm storio stačiakampį lakštą.

Nupjaukite arba sulyginkite nelygius kraštus, kad gautumėte ilgus stačiakampius.

Visą tešlos paviršių tolygiai paskirstykite cukrumi ir kokoso drožlėmis. 


 

Dabar tešlą susukite į ilgą vamzdelį. Turėtumėte gauti ilgą, ploną „dešrą“.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

Kol orkaitė kaista, tešlos „dešrą“ supjaustykite 1.5- 2 cm. storio gabaliukais ir sudėkite į kepimo popieriumi įtiestą orkaitės skardą.

Sausainius kepkite apie 20- 25 minutes. 


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą