2024 m. spalio 12 d., šeštadienis

Jautienos troškinys su bulvėmis ir paprikomis

 


Šiam troškiniui naudokite nedidelius jautienos gabalėlius kuriuose būtų truputis riebalų. Puikiai tiks  jautienos sprandinė ar neriebi šonkaulių mėsa. Vietoje jautienos galite naudoti kiaulieną.

Taigi, jums reikės

500 gr. jautienos,

pipirų mišinio ir paprikos miltelių arba prieskonių jautienai ar paprasčiausiai mėsai,

1- 2 v. š. alyvuogių aliejaus,

1 svogūno,

2 česnako skiltelių,

3 vidutinių bulvių,

druskos,

čili pipiriuko,

2 raudonų paprikų (galite naudoti spalvotas paprikas pvz, geltoną ir raudoną ar oranžinę),

1 v.š. alyvuogių aliejaus ar lydyto sviesto kepimui.

petražolių ar kalendros.


 

Supjaustykite mėsą gabaliukais, sudėkite į indą, šiek tiek apšlakstykite aliejumi, užberkite prieskonių ir mėsą gerai išmaišykite. Uždenkite ir palikite per naktį vėsiai.

Kitą dieną nedideliame aliejaus ar lydyto sviesto kiekyje apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kai jis pagels sudėkite smulkintą česnaką ir pakepkite 2 minutes.

Sudėkite jautieną apkepkite kelias minutes, kol mėsa pakeis spalvą ir nebus raudona. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad vos pasemtų, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės kaitros. Kartas nuo karto pamaišykite ir jei reikia įpilkite verdančio vandens.

Mėsą galite kepti orkaitėje įkaitinę ją iki 190 C.

Troškinkite kol mėsa taps minkšta. Tuomet sudėkite supjaustytas bulves, įberkite druskos ir troškinkite dar 15 minučių. Arba tol, kol bulvės bus minkštos (patikrinkite peiliu).

Galiausiai sudėkite supjaustytą čili pipiriuką ir paprikas. Troškinkite tik 5 min., nes paprikos turi išlikti tvirtos.

Jei norite šiuo metu galite įdėti smulkintą pomidorą ar pomidorų padažo (tačiau nebūtina).

Prieš pateikiant užberkite smulkintų petražolių ar kalendros.

Pateikite su pomidorų ir avokadų salotomis.

Šioms salotoms paruošti reikės: gerai sunokusių pomidorų, avokado, mėlynojo svogūno, druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus. 


 

Sudėtingumas: vidutinis 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą