Šios salotos skanios tiek šiltos, tiek atvėsę ir pastovėję šaltai.
300 gr. riešutinio ar sviestinio moliūgo, nulupto, išskobto ir supjaustyto kubeliais,
2 v.š. medaus,
1- 2 v.š. alyvuogių aliejaus,
1/2 a. š. malto cinamono,
1/4 a. š. malto muskato riešuto,
druskos ir pipirų pagal skonį,
30 gr. džiovintų spanguolių,
100- 150 gr. trupinto fetos sūrio,
kapotų šviežių petražolių ar kalendros,
balzaminio Modenos acto kremo,
Dideliame dubenyje supilkite sviestinio moliūgo kubelius su alyvuogių aliejumi, medumi, maltu cinamonu, maltu muskato riešutu, druska ir pipirais, kol pasidarys tolygiai pasidengs.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje kol moliūgai suminkštės ir karamelizuosis, kepimo laikui įpusėjus permaišykite.
Baigiant kepti apibarstykite spanguolėmis ir trupintu fetos sūriu.
Kepkite dar 1- 2 min. kad spanguolės suminkštėtų, o feta šiek tiek sušiltų.
Prieš patiekdami papuoškite kapotomis šviežiomis petražolėmis ir apšlakstykite balzaminio acto kremu.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą