2011 m. sausio 24 d., pirmadienis

Šokoladinis- bananinis keksas

  
Praėjusią savaitę galėčiau įvardinti, kaip keksų kepimo maratoną. Viskas prasidėjo nuo kelių keksų receptų rastų "Ignės puode" , "Gyvenimas yra smulkmenos" . Pabandžiau, ir labai prilipo. Labai paprasta, greita ir kas svarbiausia- skanu. Tad, praeitos savaitės kepiniai jau suvalgyti, dabar girdėti tik- recepto!
   Pradedu nuo šio recepto, nes jį pirmąjį išbandžiau, dar- jis pirmasis ir dingsta nuo stalo. Kiek supratau, tai orginalus receptas yra Panelių  Simonos ir Dovilės tobulybių. Iš tiesų jūsų pyragas yra tobulas :-)
O dabar šis merginų receptas skelbiamas ir pas mane.
 
100 gr. juodojo šokolado (aš naudojau tik juodą šokoladą, nes man jis skanesnis, bet tai skonio reikalas),
150 gr. sviesto,
160 gr. cukraus,
4 kiaušiniai,
180gr. miltų,
25 gr. kakavos miltelių,
1 a.š. kepimo miltelių,
2 sunokę bananai.
Trupiniams:
25 gr. sviesto,
2 v.š. miltų,
1 v.š. cukraus,
1 v.š. lazdyno ar kitokių riešutų.
Sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Taip besukant sudedami po vieną kiaušiniai. Dar paplakame. Sudedame sutrintus bananus ir dar išmaišome. Išsijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais, kakava ir supilame į išplaktą masę. Gerai išmaišome. Sulaužytą šokoladą pašildome mikrobangų krosnelėje. Jei jos neturite, ar esat jai priešiški- ištirpinkite šokoladą garų vonelėje. T.y. didesnis puodas su vandeniu kaitinamas. O į jį įstatytas, mažesnis puodas ir tame mažesniame tirpdomas šokoladas. Ištirpusį šokoladą sumaišome su visa mase. Kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi (to daryti nereikia jei jūsų kepimo forma silikoninė) ir į ją supilame paruoštą masę. Pasiruošiame trupinius- smėlį. Į dubenėlį supilame miltus, kapotus riešutus ir cukrų, įdedame sviestą ir jį triname tarp pirštų. Galiausiai dar patriname delnais, tada jau tikras "smėlis" gaunasi ir tuos trupinius užpilame ant rudos kekso masės. Kepame 180C temperatūroje apie 45- 60 min. Čia jau viskas priklauso nuo orkaitės . Bet vadovaukitės senolių išmintimi ir pagaliuku. Tikrai niekada nepaves.
Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą