2011 m. sausio 10 d., pirmadienis

Varškėtukai


Tikriausiai visi namuose juos verda ir visi juos gamina savaip. Ir dar valgo visi skirtingai. Tiesiog labai  paprastas patiekalas, tik pasirinkimas su kuo valgyti šioks toks yra.
 
Receptas tiems kas mėgsta purius ir lengvus varškėčius.
 
Jums reikės
 
300 gr. 9% riebumo varškės,
1 kiaušinio,
3 v.š. miltų (pilni) + 1 v.š. pabarstymui,
druskos.
 
Užkaiskite puodą su pasūdytu vandeniu. O kol puode vanduo užvirs pasidarykite varškėtukus. 
Šakute sumaišykite kiaušinį su varške ir trupučiu druskos. Jei mėgstate varškėčius valgyti su uogomis įberkite truputį cukraus. Suberkite miltus ir vėl viską išmaišykite. 
Vieną šaukštą miltų paberkite ant darbastalio ir išverskite tešlą. Pavartykite ją miltuose ir iškočiokite. Su ta pačia šakute padalinkite tešlą dalimis ir rankomis susukite rutuliukus.
      


Juos dar pavoliokite miltų likutyje ir lengvai vos spausdami "pertemkite" per tarką. Na, tai padaryti kur kas lengviau, negu man aprašyti visus veiksmus :-) .
Kol visa tai darėte  puode vanduo turėjo jau pradėti virti. Sumeskite padarytus varškėtukus-"ežiukus" į puodą ir virkite apie 3- 5min. 
 
O su kuo juos valgyti- čia jau, kaip kas mėgsta. Galite ir su uogomis ar uogiene, grietine su cukrumi, ar tirpintu sviestu. 
Dar galite padaryti padažą: ištirpinti sviestą ir įdėję riebesnės grietinės, jį truputį pašildyti, bet neleisti jam užvirti. Tada belieka įberti cukraus arba druskos ir užpilti ant varškėčių. Šis padažas taip pat labai skanus prie virtinukų ir lietinių su mėsa.
 
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: mano mamos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą