2013 m. lapkričio 13 d., trečiadienis

Žiedinių kopūstų sriuba


 Jums reikės

1 l. paukštienos ar kt. mėsos sultinio (vegetarams daržovių sultinio),
2 bulvių,
1 morkos,
mažo svogūno,
1/3 žiedinio kopūsto,
1 v.š. lydyto sviesto,
1- 3 v.š. riebios grietinės arba grietinėlės,
truputį pipirų, druskos,
krapų arba petražolių.

  Tai "klasikinis" žiedinių kopūstų sriubos receptas.
  Smulkintą svogūną pakepkite ant lydyto sviesto. Kai jis taps skaidrus sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir šiaudeliais supjaustytas morkas. Trumpai dar pakepkite. Visas šias daržoves supilkite į užvirintą sultinį. Suberkite žiedinėliais suskirstytus žiedininius kopūstus, druską, pipirus ir virkite, kol daržovės taps minkštos.
  Prieš pateikiant paskaninkite grietine ar grietinėle. Užberkite smulkintų krapų ar petražolių.
  Jei norite trintos sriubos ją sutrinkite blenderiu. Prie visų trintų sriubų puikiai dera skrudinto batono kubeliai.
 


 Žiedinių kopūstų sriuba su kariu
 

  Nuostabi aromatinga sriuba tinkanti daugiau šaltajam metų laikui.

  Jums reikės

1 l. paukštienos ar kt. mėsos sultinio (vegetarams daržovių sultinio),,
2 bulvių,
1 morkos,
mažo svogūno,
1- 2 česnako skiltelių,
1/3 žiedinio kopūsto,
alyvuogių aliejaus,
1/3 ar 1/2 a.š. kario (galite naudoti "Santa Maria" prieskonius sriuboms ir padažams arba tik ciberžolę),
pipirų, druskos,
petražolių.

  Ant alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką.
  Kai jie taps skaidrūs sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir šiaudeliais supjaustytas morkas. Trumpai dar pakepkite. Visas šias daržoves supilkite į užvirintą sultinį. Suberkite žiedinėliais suskirstytus žiedininius kopūstus, druską, pipirus, karį ir virkite kol daržovės taps minkštos. Prieš pateikiant užberkite smulkintų petražolių.
Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą