Jums reikės
1 l. paukštienos ar kt. mėsos sultinio (vegetarams daržovių sultinio),
2 bulvių,
1 morkos,
mažo svogūno,
1/3 žiedinio kopūsto,
1 v.š. lydyto sviesto,
1- 3 v.š. riebios grietinės arba grietinėlės,
truputį pipirų, druskos,
krapų arba petražolių.
krapų arba petražolių.
Tai "klasikinis" žiedinių kopūstų sriubos receptas.
Smulkintą svogūną pakepkite ant lydyto sviesto. Kai jis taps
skaidrus sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir šiaudeliais
supjaustytas morkas. Trumpai dar pakepkite. Visas šias daržoves
supilkite į užvirintą sultinį. Suberkite žiedinėliais suskirstytus
žiedininius kopūstus, druską, pipirus ir virkite, kol daržovės taps
minkštos.
Prieš pateikiant paskaninkite grietine ar grietinėle. Užberkite
smulkintų krapų ar petražolių.
Jei norite trintos sriubos ją sutrinkite blenderiu. Prie visų trintų sriubų puikiai dera skrudinto batono kubeliai.
Žiedinių kopūstų sriuba su kariu
Nuostabi aromatinga sriuba tinkanti daugiau šaltajam metų laikui.
Jums reikės
1 l. paukštienos ar kt. mėsos sultinio (vegetarams daržovių sultinio),,
2 bulvių,
1 morkos,
mažo svogūno,
1- 2 česnako skiltelių,
1/3 žiedinio kopūsto,
alyvuogių aliejaus,
1/3 ar 1/2 a.š. kario (galite naudoti "Santa Maria" prieskonius sriuboms ir padažams arba tik ciberžolę),
pipirų, druskos,petražolių.
Ant alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką.
Kai jie taps skaidrūs sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir
šiaudeliais supjaustytas morkas. Trumpai dar pakepkite. Visas šias
daržoves supilkite į užvirintą sultinį. Suberkite žiedinėliais
suskirstytus žiedininius kopūstus, druską, pipirus, karį ir virkite kol
daržovės taps minkštos. Prieš pateikiant užberkite smulkintų petražolių.
Sudėtingumas: paprasta
Gaminsiu nezinau ar pavyks ar bus skani aciu uz recepta
AtsakytiPanaikinti