2010 m. gruodžio 11 d., šeštadienis

Plakta grietinėlė su juodos duonos džiuvesėliais



Gal dar kai kas prisimins Kaune veikusią kavinę "Astra" ir jos nedidelį meniu. Meniu kartais ir neturi būti didelis, daug svarbiau patiekalai jame. Užsienyje yra restoramų kur meniu vos iš kelių patiekalų, o staliuką tokiame restorane tenka užsisakyti vos ne prieš mėnesį ar dar ankščiau. Į "Astrą" tokio anšlago žinoma nebūdavo, bet laisvos vietos tekdavo šiek tiek palaukti. Na, kelios minutės- tai ne diena ir ne mėnuo. Man labai patikdavo greitai užkąsti (tiksliau papietauti) prie baro. Ten dieną visi pietaudavo. Tad, masiškai būdavo kertami nuostabieji "Astros" kotletai (receptą būtinai parašysiu, tik pačiai reikia tuos kotletus kada išsikepti). O desertai tiesiog būdavo sustatyti eilėmis, ateini ir pasiėmei ko širdis tą dieną trokšta. Plakta grietinėlė su žele, ir plakta grietinėlė su juodos duonos džiuvesėliais. Gal dar koks tortelis būdavo, bet man pilnai užtekdavo grietinėlės.  Po daugelio metų kažkaip prisiminiau tą grietinėlę ir sugalvojau, kad reikia dabar paragauti. Ir kaip nekeista, įspūdis tas pats. Geras. Tai greitas desertas kai norisi kažko saldaus, o kepti kažką tingisi. Arba kai turime svečių, o desertui gaminti nebeturime laiko. Tik juodą duoną turėtume pasiruošti iš anksto. Ją susidžiovinti ir susimalti. O kaip plakti grietinėlę gal rašyti nebereikia. Tik į 200ml. plakamos (Panvėžio) grietinėlės aš dedu 2-4 a.š. cukraus. Bet jūs patys žiūrėkite kokio saldumo desertą mėgstate. Dar- jei uogienė, kurią pateiksite prie deserto, saldi- tai cukraus dėkite mažiau. Uogienė turėtų būti juodųjų serbentų, mėlynių ar bruknių. Vienu žodžiu- tamsios. Aš pyliau pačios gamintą sirupą nuo bruknių uogienės.
Sudėtingumas:paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą