2010 m. gruodžio 1 d., trečiadienis

Lašiša kario padaže




Tikriausiai lašiša legviausiai ir greičiausiai paruošiama žuvis. Ir dar- kaip begaminsi, ji visada bus skani. Tikriausiai jos ir sugadinti neįmanoma, jei tik neperkepsite. Tik ne visi ją mėgsta. 
Eh, mano vyras jos nevalgo, bet kadangi jis išvykęs, pasinaudojau proga ir vakarienei pasigaminau labai senai beruoštą lašišą kario padaže. Pirmą kartą šį patiekalą ragavau viename Hanoverio (Vokietija) restorane. Amžinai ten valgydavome avienos nugarinės kepsnius. Bet vieną kart sugalvojau pas juos užsisakyti žuvį ir užkliuvau už lašišos. Kai atėjo padavėjas ir išgirdo, kad valgysiu žuvį net nustebo. Tikriausiai galvojo, kad aš tik mėsaėdė ir žinau vokiškai  tik vieną patiekalą. Arba aš visai be fantazijos... Kai paklausiau, nejaugi žuvis bus prastesnė už mano mėgstamus "Lammrucken", padavėjas garantavo, kad ne- bus tikrai skanu. Ir jis buvo teisus, lašiša buvo tobula.
O dabar apie tai, kaip tai paruošti namuose. 
 
Jums reikės:
 
šviežios lašišos,
svogūno,
česnako skiltelės,
trupučio sviesto,
grietinėlės,
angliškojo kario,
pipirų,
druskos.
 
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir pakepkite svieste. Lašišą nuplaukite, nuimkite odą, supjaustykite porcijomis ir užberkite pipirų. 
Žuvį dėkite į apkeptus svogūnus su česnakais, užpilkite grietinėle įdėkite kario ir įberkite truputį druskos. Troškinkite ant mažos ugnies apie 20 min. 
Jei gaminate didesnį kiekį lašišos, ją galite dėti į kepimo skardą ir užpylę grietinėle kepti orkaitėje. Kepkite 170 C temperatūroje apie 30 min. Padažo turi likti, jei jo ženkliai sumažėjo įpilkite dar grietinėlės. Kaip nebūtų keista, bet šis patiekalas nesigauna visiškai riebus. 
Pateikite su virtais ryžiais, šaldytomis ir virtomis arba marinuotomis daržovėmis.
 

 
Sudėtingumas: paprasta 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą