2025 m. sausio 13 d., pirmadienis

Mokyklos laikų maltos mėsos šnicelis

 



Šis šnicelis nėra toks jau blogas ar visiškai neskanus patiekalas, kaip kam gali pasirodyti minint mokyklos valgyklą. Jei tik mėgstate maltinukus, pabandykite vietoje įprasto batono ar avižinių dribsnių į faršą dėti būtent šviesą ‚Palangos‘ duoną. Būtent ši duona suteikia šniceliui išskirtinį skonį.

Jums reikės

apie 500 gr. kiaulienos mėsos faršo (gali būti 1/3 jautienos),

1 didelio kiaušinio,

1 svogūno,

2 ‚Palangos‘ duonos riekių,

½ stiklinės vandens ar pieno,

druskos,

pipirų mišinio ir jums patinkančių prieskonių mėsai,

½ stiklinės džiūvėsėlių,

lydyto Ghee sviesto ar kitokių riebalų kepimui.

 


Skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi.

Duoną išmirkykite piene.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite jį svieste.

Į faršą sudėkite suminkytą duoną, atvėsusius svogūnus, druską, pipirus ir prieskonius. Įmuškite kiaušinį. Gerai viską išminkykite ir suformuokite šnicelius.

Šnicelius apvoliokite džiūvėsėliuose. Sudėkite juos į 190 C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių. Patiekite su šalia keptomis bulvėmis ar bulvių koše, burokėlių arba kopūstų salotomis. Sezono metu su šviežiais agurkais, ridikėliais ir salotų lapais.


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš kelių sovietinių laikų receptų knygų

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą