Šis šnicelis nėra toks jau blogas ar visiškai neskanus patiekalas, kaip kam gali pasirodyti minint mokyklos valgyklą. Jei tik mėgstate maltinukus, pabandykite vietoje įprasto batono ar avižinių dribsnių į faršą dėti būtent šviesą ‚Palangos‘ duoną. Būtent ši duona suteikia šniceliui išskirtinį skonį.
Jums reikės
apie 500 gr. kiaulienos mėsos faršo (gali būti 1/3 jautienos),
1 didelio kiaušinio,
1 svogūno,
2 ‚Palangos‘ duonos riekių,
½ stiklinės vandens ar pieno,
druskos,
pipirų mišinio ir jums patinkančių prieskonių mėsai,
½ stiklinės džiūvėsėlių,
lydyto Ghee sviesto ar kitokių riebalų kepimui.
Skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi.
Duoną išmirkykite piene.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite jį svieste.
Į faršą sudėkite suminkytą duoną, atvėsusius svogūnus, druską, pipirus ir prieskonius. Įmuškite kiaušinį. Gerai viską išminkykite ir suformuokite šnicelius.
Šnicelius apvoliokite džiūvėsėliuose. Sudėkite juos į 190 C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių. Patiekite su šalia keptomis bulvėmis ar bulvių koše, burokėlių arba kopūstų salotomis. Sezono metu su šviežiais agurkais, ridikėliais ir salotų lapais.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš kelių sovietinių laikų receptų knygų
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą