2010 m. gruodžio 13 d., pirmadienis

Makaronai su špinatais pagal Ernestą


Visada sakau ir sakysiu (iš tikro tai kartoju seną tiesą), kad geriausiai valgyti gamina vyrai. Šis patiekalas yra mano pažįstamo Ernesto iš kažkur ištrauktas. Visada, kai susitinku draugus mėgstančius ruošti maistą kalba pasisuka apie tai, ką pastaruoju metu skanaus atradome. Kartą Ernestas taip skaniai papasakojo apie jo ruošiamus makaronus su nepadoriai riebiu maskarponės sūrio padažu ir špinatais, kad aš po kelių dienų jau juos gaminau. Makaronai buvo išties nuostabiai skanūs, kaip ir pats pasakojimas. Rašau receptą skirtą dviems valgytojams.

Jums reikės:
makaronų (aš naudoju pagamintus su kiaušiniais),
apie 150 gr. špinatų,
2-3 v.š. maskarponės sūrio,
mažos svogūno galvutės,
česnako skiltelės,
pipirų, druskos,
alyvuogių aliejaus.
Virkite makaronus, o kol jie virs pasiruoškite padažą. Gerai nuplaukite špinatų lapus, jie turi bjaurų įprotį prikaupti begalę smėlio. Leiskime jiems truputį nuvarvėti. Susmulkite svogūną su česnaku ir pakepkite nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus. Kepkite ant nedidelės ugnies, kad svogūnai su česnakais neaprustų, Jie turi išlikti permatomi, nepakeitę spalvos. Sudėkite supjaustytus špinatus, įberkite  šiek tiek druskos ir pipirų. Pamaišykite. Špinatai labai greitai suminkštėja. Įdėkite kelis šaukštus maskarponės sūrio ir leiskite jam išsilydyti. Viskas. Belieka makaronus krauti į lėkštes ir pilti ant viršaus nepadoriai riebų padažą. Kai kas siūlo maskarponę maišyti per pus su riebia plakama grietinėle. Bandžiau- man ne tai. Geriau jau vien tik maskarponės sūrio padažas ir gero balto vyno taurė.  
Sudėtingumas: labai lengva

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą