Tikriausiai
paprasčiau nebūna. Nei daug puodų ar keptuvių, nei jų plovimo pavalgius.
Net ir
rašyti nelabai yra ką.
Jums reikės
lašišos file
su oda arba lašišinio upėtakio,
prieskonių žuviai (aš radau tobulus I am the spice prieskonius Montreal parduodamus PROMO Cash&Carry),
1/2 v.š. lydyto sviesto.
Atrodo tik
tiek.
Žuvį
supjaustykite gabalais su visa oda, apiberkite prieskoniais (tik iš viršaus ir
jų nereikia daug).
Į skardą
esančią orkaitėje įtieskite kepimo popierių, išdėliokite sviesto gabalėlius ir
griežinėliais supjaustytas bulves. Kai
orkaitės temperatūra pasieks 185C temperatūrą įdėkite skardą su bulvėmis į
orkaitę. Kepkite apie 10 min. Sustumkite bulves į skardos centrą ir iš šonų
išdėliokite lašišos gabalėlius oda į apačią. Paskleiskite kuo tolygiau bulves
ir kepkite dar 20 min.
Kai
išiminėsite iškeptą žuvį iš karto stenkitės mentelės pagalba atskirti odą, kad
ji ir liktų prikepusi prie popieriaus.
Keptą lašišą
pateikite su rytietiškai paruoštais brokoliais ar troškintomis morkomis su salierais.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą