2021 m. sausio 26 d., antradienis

Silkė su obuoliais

 


Šis receptas nepelnytai buvo pamirštas ir tik senos nuotraukos priminė apie jį. Tad, nieko nelaukdama skelbiu šį receptą.

Jums reikės

1 silkės arba 2 silkių file,

1 nedidelio svogūno,

¼ nedidelės saliero šaknies,

½ obuolio,

1 v.š. tarkuotų krienų,

šiek tiek krapų.

 

Marinatui

150 ml. vandens,

100 ml. cukraus,

50 ml. acto 9%,

Po 3 vnt. Juodųjų ir kvepiančiūjų pipirų,

2 gvazdikėlių.

  Užvirinkite vandenį supilkite cukrų ir actą, sumeskite gvazdikėlius ir pipirus. Plonai supjaustykite svogūnus ir salierą. Sudėkite pirmiau salierą po 2 minučių svogūnus į verdantį marinatą ir iš kart išjungę kaitrą palikite atvėsti. Į  atvėsusį marinatą, sudėkite plonai skiltelėmis pjaustytą obuolį, krienus ir krapus. Silkę supjaustykite 2 cm pločio gabaliukais ir sudėkite į indą. Užpilkite marinatu ir laikykite šaldytuve per naktį.

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš Villa Alps

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą