2021 m. sausio 22 d., penktadienis

Brokoliai garnyrui

 

Rytietiškai paruošti  brokoliai




Jums reikės

1 brokolio,

1 vid. dydžio svogūno,

1-2 v.š sojos padažo,

2-3 saldaus čili padažo,

2 v.š. aliejaus.

Suskirstytus žiedynais brokolius sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirkite. Brokoliai neturi pervirti, tačiau šakutė turi į juos įsmigti. Kol brokoliai verda pakepkite "plunksnelėmis" supjaustytus svogūnus. Kai jie suminkštės supilkite sojos ir saldų čili padažus, ir dar pakaitinkite kelias minutes.

  Per tą laiką brokoliai jau bus išvirę. Nupilkite nuo jų vandenį ir juos suberkite į keptuvę su svogūnais. Įberkite šiek tiek pipirų mišinio ir viską permaišykite. Iki pateikimo palikite brokolių garnyrą keptuvėje.

Taip paruošti brokoliai tiks prie orkaitėje ar ant laužo keptos lašišos, ant laužo keptos paukštienos.

 

Brokoliai su pievagrybais




Jums reikės

1 brokolio,

1 svogūno,

5- 6 pievagrybių,

 1 v.š. lydyto sviesto,

druskos, 5 pipirų mišinio

Suskirstytus žiedynais brokolius sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirkite. Brokoliai neturi pervirti, tačiau šakutė turi į juos įsmigti. Kol brokoliai verda pakepkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kai jie taps skaidrūs suberkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus pievagrybius. Užberkite druskos ir pipirų. Uždenkite dangčiu ir kartas nuo karto pamaišydami kepkite apie 5- 7 min.

Nupilkite nuo brokolių vandenį ir juos suberkite į serviravimo indą. Ant viršaus užberkite kepintus pievagrybius.

 Šis garnyras tiks prie keptos ar troškintos baltos žuvies, paukštienos ar kiaulienos kepsnio.

 

Brokoliai su juodosiomis alyvuogėmis ir Pesto padažu.


Jums reikės

1 brokolio,

1 mažos dėžutės juodųjų alyvuogių be kauliukų,

2- 3 v.š. Pesto padažo.

Suskirstytus žiedynais brokolius sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirkite. Brokoliai neturi pervirti, tačiau šakutė turi į juos įsmigti. Kai brokoliai išvirs nupilkite nuo jų vandenį sudėkite Pesto padažą ir suberkite alyvuoges. Išmaišykite ir dar truputį pakaitinę pateikite.

Šis garnyras tiks prie keptos kiaulienos kepsnių, baltos žuvies ar keptos paukštienos.

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš knygų "Didžioji vituvės knyga ELLE" , "Didžioji kulinarijos ensiklopedija" 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą