Rytietiškai
paruošti brokoliai
Jums reikės
1 brokolio,
1 vid. dydžio
svogūno,
1-2 v.š
sojos padažo,
2-3 saldaus
čili padažo,
2 v.š.
aliejaus.
Suskirstytus
žiedynais brokolius sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirkite.
Brokoliai neturi pervirti, tačiau šakutė turi į juos įsmigti. Kol brokoliai
verda pakepkite "plunksnelėmis" supjaustytus svogūnus. Kai jie
suminkštės supilkite sojos ir saldų čili padažus, ir dar pakaitinkite kelias
minutes.
Per tą laiką brokoliai jau bus išvirę.
Nupilkite nuo jų vandenį ir juos suberkite į keptuvę su svogūnais. Įberkite
šiek tiek pipirų mišinio ir viską permaišykite. Iki pateikimo palikite brokolių
garnyrą keptuvėje.
Taip
paruošti brokoliai tiks prie orkaitėje ar ant laužo keptos lašišos, ant laužo
keptos paukštienos.
Brokoliai su
pievagrybais
Jums reikės
1 brokolio,
1 svogūno,
5- 6 pievagrybių,
1 v.š. lydyto sviesto,
druskos, 5
pipirų mišinio
Suskirstytus
žiedynais brokolius sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirkite.
Brokoliai neturi pervirti, tačiau šakutė turi į juos įsmigti. Kol brokoliai
verda pakepkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kai jie taps skaidrūs suberkite
nuluptus ir smulkiai supjaustytus pievagrybius. Užberkite druskos ir pipirų.
Uždenkite dangčiu ir kartas nuo karto pamaišydami kepkite apie 5- 7 min.
Nupilkite
nuo brokolių vandenį ir juos suberkite į serviravimo indą. Ant viršaus
užberkite kepintus pievagrybius.
Šis garnyras tiks prie keptos ar troškintos baltos
žuvies, paukštienos ar kiaulienos kepsnio.
Brokoliai su
juodosiomis alyvuogėmis ir Pesto padažu.
Jums reikės
1 brokolio,
1 mažos
dėžutės juodųjų alyvuogių be kauliukų,
2- 3 v.š.
Pesto padažo.
Suskirstytus
žiedynais brokolius sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirkite.
Brokoliai neturi pervirti, tačiau šakutė turi į juos įsmigti. Kai brokoliai
išvirs nupilkite nuo jų vandenį sudėkite Pesto padažą ir suberkite alyvuoges. Išmaišykite
ir dar truputį pakaitinę pateikite.
Šis garnyras
tiks prie keptos kiaulienos kepsnių, baltos žuvies ar keptos paukštienos.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš knygų "Didžioji vituvės knyga ELLE" , "Didžioji kulinarijos ensiklopedija"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą