Citrusinių vaisių
sezonas prasideda žiemos pradžioje, tad nors žiema jau įpusėjo, bet dar galima
suspėti ir išsivirti citrinų džemą. Skirtingai nuo kitų saldžių džemų, šis tiks
prie keptos lašišos ar ant grilio keptos paukštienos.
Jums reikės
6 citrinų,
½ stikl. vandens,
700 gr, cukraus,
mėtos šakelės,
keletos rozmarino spygliukų,
½ a. š. peletrūno.
Gerai nuplaukite citrinas ir jas nulupkite. Dviejų citrinų
žieveles plonai supjaustykite ir pasidėkite į šalį. Nulupkite baltąją citrinų
dalį ir taip pat atidėkite į šalį. Citrinas supjaustykite griežinėliais
išimkite kauliukus. Kauliukus ir baltąją citrinų dalį suriškite į marlę ir dėkite į puodą. Supilkite
vandenį, cukrų, sumeskite citrinas ir virkite 25 min. arba tol kol džemas
sutirštės. Baigiant virti suberkite citrinos žieveles, pavirkite dar 7 min..
Išgriebkite marlės ryšulėlį ir jį gerai nuspauskite. Į iškaitintus stiklainius įmeskite po kelis mėtos
lapelius, rozmariną ir peletrūną. Supilstykite dar karštą džemą į stiklainius
ir gerai užsukite steriliai išvalytais dangteliais.
Sudėtingumas: vidutinis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą