2013 m. spalio 8 d., antradienis

Troškinta žuvis su morkomis ir salierais

   Nežinau kodėl man taip gaunasi, kad rašau vienu metu po kelis panašius receptus. Ir šiuo atveju vėl negaliu kitaip, nes abiejuose receptuose žuvis. Tik vienur lašiša, kitur naudojama bet kokia balta žuvis. Viename recepte saliero dedama  šaknis, o kitame- stiebai. Na, o morkos visur vienodos :-)))

Lašiša su morkomis ir salierais


   Senas laiko patikrintas receptas, tik vis neaprašytas. Taip nesudėtingai paruošta lašiša jūs galite pavaišinti ir savo svečius. Tikrai jų nenuvilsite :-)

Jums reikės
lašišos,
morkų ir salierų gumbų lygiomis dalimis (skaičiuokite, kad vienam asmeniui reikia vienos vidutinės morkos ir apie 1/2 saliero šaknies),
grietinėlės,
druskos, pipirų.
  
Morkas ir saliero gumbą nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais. Į puodą įpilkite truputį vandens ir kai jis užvirs suberkite daržoves. Įbėrę truputį druskos troškinkite ant vidutinės kaitros.
   O kol troškinasi daržovės paruoškite lašišą. Ją nuplaukite ir nulupę odą supjaustykite porcijomis.
Lašišą pabarstykite druska bei pipirais ir paruoškite jums įprastu būdu. Galite ją apšlakstę alyvuogių aliejumi kepti orkaitėje 15- 20 min. 150 C temperatūroje. Galite troškinti baltame vyne. Į storadugnį puodą įlylę truputį vyno troškinkite lašišą ant nedidelės kaitros apie 15- 20 min.
   Kai daržovės beveik suminkštės įpilkite grietinėlės ir dar truputį patroškinkite. Žiūrėkite, kad salieras nebūtų per daug suminkštėjęs.
   Jei neturite daug laiko ar paprasčiausiai tingite kepti žuvį atskirai troškinkite lašišą kartu su daržovėmis. Tokiu atveju, ant daržovių išdėliokite lašišą ir užpylę grietinėle su trupučiu vandens lėtai (ant nedidelės kaitros, uždengę dangčiu) troškinkite. Tik tuomet nesugalvokite visko pamaišyti.

Sudėtingumas: paprasta
Receptas: restoranas "Pas Prancišką", Kaune.

Sterkas su morkomis ir salierų stiebais troškintas aluje ir grietinėlėje



   Subtiliai prancūziška... tikrai. Sakysite, kad jei žuvis būtų vyne, tai gal prancūziška.  Bet juk pracūzai turi alaus taip pat.
Troškindami žuvį galite naudoti, bet kokį alų (tik žinoma ne kvietinį ir ne Ice tipo).

Jums reikės
 1 sterko file (arba bet kokios kitos baltos žuvies file),
 2 morkų (vidutinio dydžio),
 5- 6 saliero stiebų,
druskos, pipirų,
 grietinėlės ir alaus.
  
Nuskuskite morkas. Nuplaukite jas kartu su saliero stiebais ir supjaustykite griežinėliais ar 2 cm. šiaudeliais. Nuplautą ir nusausintą žuvį supjaustykite porcijomis ir apiberkite pipirais. Į troškintuvą suberkite daržoves, sudėkite žuvį ir įberkite šiek tiek druskos. Užpylę alumi troškinkite ant nedidelės kaitros apie 20- 30 min. Arba tol kol daržovės suminkštės. Jokiu būdu nemaišykite. Baigiant troškinti įpilkite truputį grietinėlės.

Sudėtingumas: paprasta
Receptas: "Didžioji virtuvės knyga ELLE"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą