Tiems, kas mėgsta salierus ir žinoma konservuoja. Šios salotos man skaniausios prie steiko. Kažkos tobulas derinys.
Jums reikės:
1 kg. cukinijų (jau nuluptų ir be sėklų),
750 gr. pomidorų,
200 gr. svogūnų,
3 salierų gumbai,
3 raudonos paprikos,
5 česnako skiltelės,
1 v.š. druskos,
1 v.š. cukraus,
1 v.š. maltos kalendros (arba ryšulėlis šviežios),
1/2 čili pipiro (jei norite aštriau),
3- 4 gvazdikėliai (geriau juos sumalti),
1 v.š. pipirų mišinio,
3 lauro lapai,
apie 1 stiklinę aliejaus,
1/4 stiklinės 9% acto.
Pasiruoškite
daržoves. Pirmiausiai pasiruoškite daržoves. Supjaustykite jau nuluptą ir be sėklų cukiniją nedideliais kubeliais. Nulupkite salierus ir juos supjaustykite šiaudeliais. Kaip pjaustyti svogūną nėra
svarbu: ar griežinėliais ar nedideliais kubeliais. Na, kaip jums norisi.
Svogūną ir susmulkintą česnaką pakepkite ant įkaitinto aliejaus. Jei
turite troškinimui skirtą storadugnį puodą tai kepkite iš karto jame.
Kol kepa svogūnai šiaudeliais supjaustykite nuplautas paprikas (tik nepamirškite iš jų išimti sėklalizdžius). Karts nuo karto pamaišykite kepamus svogūnus. Kai
svogūnai taps skaidrūs sudėkite salierą, cukinijas ir paprikas. Jei norite dar
įpjaustykite čili pipiro. Suberkite druską, cukrų ir įmeskite lauro lapus. Nulupkite pomidorus
ir juos sutrinkite blenderiu ar paprasčiausiai kaip nors susmulkinkite.
Galite juos ir sumalti. Troškinkite kol salieras ir kitos daržoves bus beveik minkštas.
Tuomet supilkite trintus pomidorus, susmulkintas kalendras ir viską kas
liko recepte. Dar pavirinkite apie 5 min. Išimkite ir išmeskite lauro lapus. Viską sudėkite į iškaitintus
stiklainius. Užsukite steriliais dangteliais.
Išeiga: 6 stiklainiai po 0.5 l.
Sudėtingumas: vidutinis
Receptas: Janina Markušenko iš Mažeikių raj.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą