2013 m. rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis

Gaivios melionių salotos

 

   Šios salotos tiks prie ant žarijų keptos vištienos.
   Būtent vasarą, kai šilta, norisi kažko lengvo ir gaivaus. Tad, pabandžiau maišyti melioną su kažkuo kas tiktų prie grilio kepsnio. Sudėtinės dalys gan paprastos, tačiau pasirinkus gerą melioną skonis tobulas. Pagrinde viskas priklauso nuo meliono. Jis turi būti gerai sunokęs ir saldus. Pirmą kartą naudojau geltoną "eilini" melioną. Kadangi jis nebuvo toks saldus šalia jo tiko žalios alyvuogės. Bet paskutinius kartus pirkau Piel de Sapo melonus (jie žali ir pailgi). Šie melionai puikiai derėjo su juodomis alyvuogėmis. Skoniui paryškinti reikalingas saldus svogūnas ir kvapnioji kalendra. Tie, kas neperneša jos savito kvapo gali naudoti šiek tiek petražolių lapelių. Ir dar viskam užbaigti- truputis raudonosios paprikos miltelių.

Tad kokios, proporcijos.
2 kg. melionas,
2 nedideli indeliai juodųjų alyvuogių be kauliukų,
3- 4  v.š. smulkinto saldaus svogūno,
3 v.š. smulkintos kalendros lapelių (arba 1 v.š. petražolių lapelių),
1/2 a.š. paprikos miltelių.
Melioną supjaustykite apie 3 cm. gabaliukais. Smulkiau pjaustyti nevertėtų, nes salotos taps per daug vandeningos. Alyvuoges galite perpjauti per pusę. O svogūną supjaustykite kuo smulkiau. Užberkite paprikos  miltelių ir smulkinta kalendra. Viską išmaišykite ir leiskite salotoms apie pusvalandį pastovėti.
Skanaus!


Sudėtingumas: paprasta
Receptas: pačios sugalvotas

4 komentarai:

  1. Pas mane melionas nespėja iki salotų "dakeliauti" suvalgomas būna tuojau pat:) ypač prinokęs, sultingas...bet arbūzai einamesni vaisiai ant mūsų stalo:) O kaip pamačiau obuolių sultyse marinuotą vištieną...seilė nutįso. Prisižadėjau būtinai išbandyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pas mus melionai, arbūzai, anananasai gali nuobodžiai gulėti virtuvei, kol aš jų nesupjaustysiu ir nešuktelsiu namiškiams, ei mielieji gal valgykite :-)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kai gulėjau sanatorijoje, gydytoja pasakė, kad 1/2 ananaso per dieną 10 dienų...kapitalinis organizmo valymas:) Išbandžiau...palengvėjimas buvo nerealus:) O priešpiečiams toks patiekalas nesunku, skanu ir visai netrukdo. Man tokios detoksikacijos po kelionių ir šiaip visokio "š" nerealiai tinka. Aš dabar kas 2 mėnesiu, prasivalau:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Odeta, o ar yra svarbu kada tą ananasą valgyti, norint valyti organizmą? Ar turi būti nevalgęs ir tą jo pusę tuomet savalgyti? Ar visai nesvarbu, svarbu tik, kad jį valgai 10 dienų.

    AtsakytiPanaikinti