2013 m. rugpjūčio 27 d., antradienis

Makaronai su dešra

   Tikriausiai kiekvienoje šeimoje yra labai, labai paprastų, pigių ir anaiptol negurmaniškų, bet visai skanių patiekalų. Šių makaronų receptą rašau specialiu pageidavimu. Jis, gal būt, bus naudingas tiems kurie tik pradeda gaminti kažką savarankiškai.

1 asmeniui reikės

apie 65 gr. arba vienas rutuliukas makaronų,
4 cm. storio "Daktariškos" dešros ritinėlis (naudokite tik aukščiausios kokybės dešrą),
2 v.š. grietinės (naudokite "Dvaro" 40%),
mažiukas svogūnas arba truputis poro,
druskos,
truputis pipirų mišinio,
truputis paprikos miltelių,
1 v.š. lydyto sviesto ar 2 v.š. aliejaus kepimui.
  Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje pagal nurodymus esančius ant  jų pakuotės. Tiems, kas tik pradeda gaminti ir dar nėra įgudę dirbti greitai, reikėtų pirmiausia pradėti ruošti padažą, o tik vėliau virti makaronus. 
   Kol verda makaronai smulkiai supjaustyti svogūną ir jį pakepti. O kol svogūnas kepa reikia sumalti arba labai smulkiai supjaustyti "Daktarišką" dešrą. Kai svogūnai taps skaidrūs, sudėti dešrą, ją vos apkepti (kol išsiskirs truputis sulčių). Tuomet įdėti grietinės, užberti pipirų ir viską užkaitinti.
   Nuo makaronų nupilti vandenį, juos sudėti į lekštes ir ant jų užpilti padarytą padažą.
   Šis patiekalas turėtų būti švelniai (truputį) aštrokas. Tad, kas mėgstate užsiberkite truputį aštriosios (uoginės) paprikos miltelių.
Sudėtingumas: labai paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą