2012 m. kovo 4 d., sekmadienis

Viščiuko file "Valle d'Auge"


   Arba vidinė viščiuko file sidro ir grietinės padaže. Skamba gal ne taip gražiai, kaip prancūziškas pavadinimas, tačiau yra daug aiškesnis. Skonis tobulas, o visas patiekalo paruošimas labai lengvas. Tad, jei norite pasirodyti labai kieti virtuvėje šis patiekalas, kaip tik jums.
    Aš neturėjau vidinių vištienos file, tad naudojau vištienos krūtinėlę. Geras variantas taip pat, tačiau troškinimo laikas daug ilgesnis.

Jums reikės:
6- 8 vištienos vidinių file (arba 2 vištos krūtinėlės puselių),
300 ml. sidro (galite naudoti saldų baltą vyną, kad ir "Ice wine"),
600 gr. riebios "Dvaro" grietinės (nes tik jos virinant nesutraukia),
100 gr. sviesto,
3 dideli obuoliai,
1 v.š. cukraus,
truputis pipirų mišinio arba prieskonių paukštienai (aš naudojau juos),
truputis druskos.

   Ištirpinkite pusę sviesto keptuvėje ir apkepkite 5 min. pabarstytą pipirais ar prieskoniais vištienos file iš abiejų pusių. Įpilkite sidro ir nugarinkite jį. Kai jo liks visai nedaug sudėkite grietinę, druską ir užkaitinkite apie 2 min. Jei naudosite vištienos krūtinėles, supylę sidrą uždenkite ir troškinkite, kol mėsa bus minkšta. Tik tuomet pilkite grietinę. Jei skysčio likę nemažai- nugarinkite jį padidinę kaitrą.
   Kol file troškinasi, pasiruoškite obuolius. Juos nulupkite ir supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis. Išimkite sėklas ir suberkite į keptuvę su likusiu sviestu. Užberkite cukrumi ir apkepkite. Obuolių skiltelės neturi visiškai suminkštėti.
   Pateikite su ryžais gardintais nedideliu kiekiu sviesto.


Sudėtingumas: paprasta
Receptas: "Didžioji virtuvės knyga ELLE"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą