2012 m. kovo 29 d., ketvirtadienis

Jautienos muštinkai su alumi ir duona


   Tai mano mano tėvelio receptas. Nors mūsų šeimoje virtuvėje pastoviai sukinėdavosi mama, na tiksliau ji ne tik sukinėdavosi- ji puikiai gamino, bet tėtis turėjo kelis savo firminius patiekalus. Tuomet mama būdavo prie maisto ruošimo neprileidžiama, bet tai būdavo tikrai nedažnai :-)))
   Šis patiekalas nors ir skamba vyriškai, nėra toks jau vyriškas. Puikiai tinkantis net vaikams, ypač jei pateiksite su bulvių koše ir ant muštinuko nedėsite duonos gabaliuko. Vaikai tokių mandrybių nesupranta... jiems reikia paprastai. Duoną, morkas užsidėkite sau ir jie liks patenkinti.

Jums reikės
900 gr. jautienos nugarinės,
1 morkos,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
2 riekelių juodos duonos,
1/2 a.š. pipirų mišinio, 
1/2 a.š. kmynų, 
druskos,
1 1/2 stiklinės. alaus.

   Mėsą išilgai raumenų supjaustykite apie 1cm. gabaliukais ir ją išmuškite. Kiekvieną muštinuką apiberkite pipirais ir kmynais. Svogūnus, česnakus ir morkas apkepę keptuvėje sudėkite į troškintuvą. Trumpai apkepkite keptuvėje muštinukus.Sudėkite į troškintuvą, užpilkite alumi, įberkite truputį druskos, ant viršaus uždėkite duonos riekes ir troškinkite kol męsa bus minkšta. Prieš pateikiant nuimkite duonos riekes, nupjaukite nuo jų plutelę ir supjaustę apie 2 cm. juostelėmis uždėkite ant kiekvieno kepsnio.
    Pateikite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše. Garnyrui puikiai tiks įvairios salotos: marinuotos daržovės, rauginti kopūstai žiemą ir įvairūs "žalėsiai" vasarą.

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą