2012 m. kovo 14 d., trečiadienis

"Pūstažandžiai"


Receptas tiems, kas nori susidraugauti su mieline tešla. Tiksliau, su šiuo receptu tikrai nebebijos jos minkyti ir kepti.

400 gr. miltų,
35 gr. mielių,
2 a.š. cukraus (galite dėti ir daugiau, jei norite, labai saldžių pyragėlių),
1/4 l.šilto pieno,
40 gr. minkšto sviesto,
2 kiaušiniai,
truputis druskos,
jei norite galite pridėti aguonų, razinų ar cinamono. Taip pat pyragėlius galite įdaryti vyšniomis.

užpilui
1/4 l. pieno,
70 gr. sviesto,
4 v.š. cukraus,
truputis sviesto formai ištepti.

   Mielės sumaišomos su cukrumi, trupučiu šilto pieno ir supilamos į duobutę padarytą išsijotuose miltuose. Užberiame trupučiu miltų ir 20 min. paliekame, kad mielės pradėtų veikti. Kiaušinius paplakame su sviestu, kad išputotų. Įberiame druskos ir sumaišome su likusiu pašildytu pienu.  Visą šią masę sumaišome su miltais ir minkome. Jei norite galite įberti aguonų, razinų.
   Tešla minkoma ir daužoma tol, kol nebelimpa prie rankų ir indo sienelių. Tuomet ji uždengiama ir paliekama šiltai 30- 50 min., kad pakiltų. Masė turi padvigubėti.
   Ant miltais pabarstyto darbastalio tešla perminkoma ir formuojami graikiško dydžio rutuliukai. (šiuo momentu galite įdaryti rutuliukus vyšniomis). Visi rutuliukai dedami į sviestu išteptą kepimo formą. Puode pašildykite pieną, sviestą ir cukrų. Užpilkite ant tešlos rutuliukų ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. (patikrinkite ar iškepę- aštriu dantų krapštuku)


Orginalus receptas be jokių priedų (aguonų, razinų ar vyšnių).
"Pūstažandžiai" valgomi šilti. Galite pateikti juos su vaniliniu padažu.



Sudėtingumas: paprasta (tai receptas mielinės tešlos pradinukams)
Receptas: knyga "Virtuvės džiaugsmai"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą