2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

Bulvių salotos


   Pačios paprasčiausios, nesudėtingos ir greitos salotos iš vakar virtų bulvių tikriausiai niekada ir nebūtų čia aprašytos, jei ne vieno Austrijos restorano šefo "išdaiga". Jis tokias salotas pateikė vakarienės metu prie šaltų užkandžių. "Genealumas paprastume" pasirodo vis dažnesnis šūkis virtuvėse.

Šioms salotoms reikės:
virtų bulvių (naudokite vakarykštį likutį ir net nesivarginkite virti bulvių atskirai šioms salotoms),
grietinė,
pipirų mišinys arba tik kvepiantys pipirai,
druska,
truputis poro arba svogūno laiškų,
krapų (nebūtinai),
marinuotas agurkas (nebūtinai).

   Iš tikro tai krapai, marinuotas smulkiai pjaustytas agurkas šių salotų variacijos fantazijos srityje. Salotų pagrindas yra atvėsusios bulvės (netgi virtos be lupenos), grietinė, duska, pipirai ir truputis svogūno laiškų arba smulkiai pjaustyto poro. Ir viskas.
   Kaip jas patiekti jūsų fantazijos reikalas. Galite viską susimaišyti dubenyje ir paprasčiausiai, be nieko daugiau, suvalgyti. O galite ir įmantriau išdėlioti ant virtos mėsos (geriausiai virtos jautienos arba liežuvio vyniotinio) viršuje užbėrę kupetėlę smulkinto svogūno laiškų, pateikti svečiams. Austrijoje jos buvo pateiktos su šalto rūkimo šoninės gabaliukais.
Sudėtingumas: labai paprasta


 Rusiškos bulvių salotos

    Šios salotos jau reikalauja tam tikrų produktų, kurie privalo būti ir yra labai svarbūs. Be jų- patikėkite, bus ne tokios salotos.
    Pirmiausia- aliejus. Tiks tik Obelių nerafinuotas pirmojo spaudimo saulėgrąžų aliejus. Galite naudoti iš Ukrainos, Rusijos atsivežtą pirmojo spaudimo nerafinuotą saulėgrąžų aliejų. Kodėl toks. Jo savitas skonis yra įdealus šioms salotoms, kiti saulėgrąžų aliejai nebeturi to skonio. Nesiūlau naudoti ir alyvuogių aliejaus. Juk gaminate rusiškas salotas, o ne itališkas ar graikiškas. Beje, šis saulėgrąžų aliejus taip pat puikiai tiks raugintų kopūstų salotoms.
    Kita sudėtinė dalis- virta jautiena. Juk verdant sultinius kartais jautienos lieka ir nebesugalvojam kur ją dar gerai panaudojus. Tuomet, kaip tik galite gaminti šias salotas.
    O dabar apie viską iš eilės.
Jums reikės:
virtų bulvių,
virtos jautienos,
virtų kiaušinių,
raugintų arba marinuotų agurkų,
svogūno galvutės ir laiškų,
pipirų mišinio, druskos,
Obelių nerafinuoto pirmojo spaudimo saulėgrąžų aliejaus.
Toliau jau reikėtų viską supjaustyti ir sumaišyti, užbarstyti, užpilti ir pateikti. Žinoma, pateikiant salotas fantazijai yra kur pasireikšti. Skanaus!



Sudėtingumas: paprasta
Receptas: dėkoju Ritai ir Vyteliui už šį nuostabų receptą

3 komentarai:

  1. Labai mėgstu bulvių mišraines, tiek vokiškame tiek rusiškame variante:) Būtinai išbandysiu. Ačiū už patarimą dėl aliejaus, niekad nepagalvojau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šio recepto vos ne esmė yra tas aliejus. Pasirodo jis vežamas iš Ukrainos ir tik išpilstomas Obeliuose.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nerafinuotą saulėgrąžų aliejų pilu į zebro pyragą.Vaikystėje labai mėgau šį aliejų, tiesa - kitokio ir nebuvo.Į aliejų prisiberdavau druskos , svogūnų pripjaustydavau ir duona pamirkydavau, ot buvo skanumelis.

    AtsakytiPanaikinti