Bet gi, dabar aš noriu parašyti apie visiškai paprastas salotas, tik puikiai derančias prie kepsnių ant laužo. O prie steikų ypač.
Margos pomidorų salotos
pomidorų,
paprikų (raudonų arba geltonų),
saldaus svogūno (balto arba mėlyno, na tiks, bet koks jei neturite tokių),
juodųjų alyvuogių be kauliukų,
rukolos (nebūtinai),
petražolių,
5 pipirų mišinio, druskos,
alyvuogių aliejaus.
Svogūnus supjaustykite smulkiais gabalėliais, paprikas kubeliais, o pomidorus vidutinėmis skiltelėmis. Sudėkite alyvuoges, rukolą, užberkite susmulkintomis petražolėmis, druska, pipirais. Prieš patiekiant viską išmaišykite.
Sudėtingumas: lengva
Parancūziškos baklažanų salotos
2-3 baklažanai,
3- 4 v.š. pomidorų tyrės (galite patys ją pasidaryti sutrynę pomidorus ir juos pavirinę arba naudoti "Daumantų" pomidorų padažą),
aliejaus ar lydyto sviesto,
petražolių,
2-4 skiltelės česnakų,
5 pipirų mišinio, druskos.
Baklažanus supjaustykite kubeliais ir iškepkite keptuvėje ar orkaitėje. Kepti juos reikėtų vis pamaišant ir uždengtus. Kad ir kaip jie prašysis aliejaus, bet nepersistenkite su juo. Geriau jau nedidelė ugnis ir dažnesnis pamaišymas. Kai jie iškeps sudėkite pomidorų padažą, užberkite druskos, pipirų. Sudėkite susmulkintas petražoles. Viską išmaišykite ir dar truputį pakepkite. Jei naudosite naturalią savo pagamintą pomodorų tyrę, jos turėtumėte dėti dvigubai daugiau, o kepti turėtumėte taip pat truputį ilgiau iki 5 min. Kai salotos atvės sudėkite išspaustą ar smulkiai supjaustytą česnaką ir dar kartą viską išmaišykite.
Sudėtingumas: vidutinis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą