2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Vasaros salotos prie kepsnių

  Kas gali būti geriau už puikų vasaros vakarą su draugais, vyno taure ir kepsniais ant laužo. Žinot apie ką pagalvojau- apie rudenį, raudono vyno taurę, užkeptą raclette sūrį ir besikūrenantį židinį... Pasirodo visada yra gera, kai mus supa mylimi žmonės, kai mes mėgaujamės kažkuo ir sugebame džiaugtis tomis  akimirkomis.
   Bet gi, dabar aš noriu parašyti apie visiškai paprastas salotas, tik puikiai derančias prie kepsnių ant laužo. O prie steikų ypač.

 Margos pomidorų salotos


pomidorų,
paprikų (raudonų arba geltonų),
saldaus svogūno (balto arba mėlyno, na tiks, bet koks jei neturite tokių),
juodųjų alyvuogių be kauliukų,
rukolos (nebūtinai),
petražolių,
5 pipirų mišinio, druskos,
alyvuogių aliejaus.

  Svogūnus supjaustykite smulkiais gabalėliais, paprikas kubeliais, o pomidorus vidutinėmis skiltelėmis. Sudėkite alyvuoges, rukolą, užberkite susmulkintomis petražolėmis, druska, pipirais. Prieš patiekiant  viską išmaišykite.
Sudėtingumas: lengva

Parancūziškos baklažanų salotos


  Jei pirmosios lengvai gaminamos, kad ir karščiausią vasaros dieną, tai šios- tik lengvai dingsta nuo stalo, dažniausiai nesulaukusios kepsnių. Tad, arba teks jums jas nešti kartu su kepsniais arba rizikuoti, kad jų net pačiai neteks paragauti. 

2-3 baklažanai,
3- 4 v.š. pomidorų tyrės (galite patys ją pasidaryti sutrynę pomidorus ir juos pavirinę arba naudoti "Daumantų" pomidorų padažą),
aliejaus ar lydyto sviesto,
petražolių,
2-4 skiltelės česnakų,
5 pipirų mišinio, druskos.
  Baklažanus supjaustykite kubeliais ir iškepkite keptuvėje ar orkaitėje. Kepti juos reikėtų vis pamaišant ir uždengtus. Kad ir kaip jie prašysis aliejaus, bet nepersistenkite su juo. Geriau jau nedidelė ugnis ir dažnesnis pamaišymas. Kai jie iškeps sudėkite pomidorų padažą, užberkite druskos, pipirų. Sudėkite susmulkintas petražoles. Viską išmaišykite ir dar truputį pakepkite. Jei naudosite naturalią savo pagamintą pomodorų tyrę, jos turėtumėte dėti dvigubai daugiau, o kepti turėtumėte taip pat truputį ilgiau iki 5 min. Kai salotos atvės sudėkite išspaustą ar smulkiai supjaustytą česnaką ir dar kartą viską išmaišykite.
Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą