2011 m. rugpjūčio 23 d., antradienis

Aštrus persikų ir paprikų pagardas



Jums reikės:
2 raudonų paprikų,
800 gr. persikų (galite naudoti ir nekterinus),
40 gr. imbiero,
nedidelio svogūno,
1 čili pipiro,
100 ml. aliejaus,
100 gr. cukraus,
1/4l. sidro,
5 v.š. obuolių acto,
1 laimo (žalios citrinos),
1 a.š. grastyčių grūdelių,
1 a.š. druskos, pipirų.

  Papriką ir nuluptus persikus supjaustykite mažais gabalėliais. Nuluptą imbierą, svogūnus ir čili taip pat labai gerai susmulkinkite. Svogūnus, imbierą ir papriką  pakepinkite karštame aliejuje, suberkite cukrų ir dar pavirkite, kol sutirštės. Tada sudėkite persikus, čili ir kitus priedus. Virkite dar 10- 15 min. vis pamaišydami. Karštą padažą supilkite į iškaitintus stiklainius ir tuoj pat uždarykite steriliais dangteliais.
  Šis pagardas puikiai tinka prie žuvies ir mėsos kepsnių, pelėsinio sūrio.
  Kadangi pagardas iš tiesų puikus, siūlau produktų kiekius pasididinti.

Sudėtingumas: lengva
Receptas: iš "Lietuvos ryto" savaitgalinio priedo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą