2011 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Sekmadienio omletas su pomidorais ir ožkos sūriu


 Šio omleto kepimas truputį ilgesnis, nes jis kepamas orkaitėje, o ne keptuvėje. Bet juk sekmadienio rytą mes niekur nelekiame. Tad galime visiškai neskubėti praplėšti akis, galima beveik miegančiam atrėplioti į virtuvę, įjungti orkaitę, sumakaluoti mikseriu kiaušinius su grietine, druska ir pipirais, į kepimo indą (ar indus) įpilti šlakelį aliejaus ar įdėti mažą gabalėlį lydyto sviesto, sudėti (bet kaip) pomidorus ir sūrį, supilti kiaušinius ir pašauti kepti. O tada virtis kavą. Kavos kvapas jus jau pažadins ir padės akims pilnai atsimerkti. O tada tikriausiai ir omletas bus iškepęs.
  reikės:
4  kiaušinių,
2 v.š. grietinės (pilnų),
6 vynuoginių pomidorų,
trupučio fetos sūrio (tiks ir kitas į jį panašus ožkos sūris),
pipirų ir druskos.
Jei tik yra  noras, prieš kepant, galite įberti smulkintų špinatų ar baziliko lapelių.

Sudėtingumas: labai paprasta
Receptas: ačiū Ingai už nuostabius pusryčius Palangoje

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą