2011 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

Krapai žiemai


 Prisipažinsiu, kad tokius krapus naudoju ne tik žiemą. Juos naudoju tol kol jie pasibaigia, o kai vėl jų prisiruošiu- vėl naudoju tik juos. Tad, būna tik nedidelis tarpas, kai krapus skinuosi iš prieskonių vazono. Juk daug paprasčiau atsidarius šaldymo kameros dureles pasigriebti indelį su smulkintais krapais, o juos užbarsčius, vėl jį pasidėti iki kito karto. Nei plauti, nei pjaustyti, o kvapas ir skonis- toks pats, kaip šviežių krapų.
  Dabar pats metas tokius krapus pasiruošti žiemai. Belieka susirasti plastikinių neperdidžiausių butelaičių, kad ir nuo automatais pilstomo kaimiško pieno, ar kažko panašaus. Ir žinoma užsukti į turgų nusipirkti krapų. Krapus reikėtų pirkti ne tokius, kur mažo ryšulėlio kaina 1 lt. ir ne tuos- kurie su ilgu stiebu ir jau pageltusiais lapeliais. Jie tik agurkų rauginimui tinkami. Yra krapų, kurie auginami ir kai būna gražūs, tankūs ir tvirti- raunami ir parduodami gramais. Va, tokie krapai pats tas kaupiant atsargas žiemai.


  Krapus nuplaukite dubenyje su šaltu vandeniu ir šiek tiek iškračius nuo jų vandenį išdėliokite ant virtuvinių rankšluosčių. Leiskite bent valandą ar dvi jiems apdžiūti nuo vandens procedūrų. Tada nuskabykite krapų šakeles. Kotelius galite pasilikti agurkų marinavimui ar rauginimui. Taip paruoškite visus krapus. Kol skabysite jie dar geriau nudžius. Tada krapus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į plastikinius užsukamus ar sandariai uždaromus indus. Nereikėtų  jų labai sugrūsti, nes būdami laisvi jie niekada nesukris į ledą. Laikykite indelius su krapais visada tik šaldymo kameroje. O krapus panaudoję vėl greitai padėkite atgal.
  Taip galite užšaldyti ir petražoles. Tik nepamirškite ant indelių pasižymėti kas kur, kad žiemą pradarius šaldymo kameros duris nebereikėtų dvejoti ir spręsti atpažinimo klausimų.

Sudėtingumas: paprasta

1 komentaras:

  1. Būtent taip pas mus ir šaldomi krapai, petražolės. Geriau šaldyti, nei džiovinti.

    AtsakytiPanaikinti