2011 m. gegužės 23 d., pirmadienis

Aštrus tuno paštetas


  Tikriausiai tai greičiausiai ir lengviausiai pagaminamas paštetas.
150- 200gr. koservuoto tuno savo sultyse,
3 ančiuvių puselės (konservuotos),
2 aštrūs ankštiniai pipiriukai (kiekį pasirinkite savo nuožiūra),
2 kietai virti kiaušiniai,
2 a.š. sviesto.
  Jums reikės tik išsivirti kiaušinius ir juos atvėsinti. O sviestą kurį laiką palaikyti kambario temperatūroje, kad truputį suminkštėtų. Nuo tuno nupilti skystį ir visus komponentus sutrinti blenderiu. Pipirėlius aš naudoju džiovintus ir juos trinu tarp pirštų. Kadangi tų aštrių pipirėlių yra įvairaus aštrumo, dėkite juos po truputį, vis paragaudami ar ne per aštru.
  Šis paštetas puiki įžanga piknikui lauke. Pateikite su skrudinta duona, krekeriais ar grissini.


Sudėtingumas: labai paprasta
Receptas: iš Iber Gourmet knygos

1 komentaras:

  1. Man patiktų. Niekad nepagalvojau virto kiaušinio dėti - jis turbūt tirštumo duoda?

    AtsakytiPanaikinti