Šios salotos tiems kam norisi šiek tiek išraiškingesnio skonio. Tiems, kam patinka Azijos virtuvė adaptuota Europiniam skoniui.
Jums reikės
1 karšto rūkymo žuvies (ešerio ar jūros lydekos),
1 didelės morkos, nuluptos ir sutarkuotos mandolina,
½ saliero gumbo supjaustyto šiaudeliais,
1 obuolio, supjaustyto taip pat šiaudeliais,
saujos skrudintų žemės riešutų,
kapotos kalendros
3- 5 svogūno laiškų, supjaustyti plonais griežinėliais,
1–3 jalapeno pipirų, supjaustyto plonais griežinėliais,
1 v. š. smulkinto imbiero,
Padažui
2 v.š žuvies padažo,
2 v.š. laimo sulčių,
1 v. š. virinto kambario temperatūros vandens,
1 v. š. cukraus arba medaus,
1 skiltelės česnako, (išspaustos),
1 v. š. saldaus čili padažo,
sezamo aliejaus ar neutralaus skonio saulėgrąžų aliejaus.
Sumaišykite visus padažo ingredientus nedideliame dubenyje ar paprasčiausiai užsukamame stiklainyje. Tai galite padaryti iš anksto, nes padažas šaldytuve išsilaikys apie savaitę.
Dubenyje sumaišykite salotų ingredientus ir įpilkite padažo.
Salotas patiekite šiek tiek atšaldytas.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: rastas internete
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą