2011 m. gegužės 19 d., ketvirtadienis

Lašiša kepta druskoje


  Receptas tiems kas pripažysta sveiką maistą ir nenori terliotis virtuvėje. Be to tai puikus patiekalas dideliam draugų būriui pavaišinti.
  Tikriausiai ir sugadinti šio patiekalo nepavyks.

apie 1.800 kg lašiša ar lašišinis upėtakis,
apie 3 kg. pigiausios rupios druskos (tokia popierinėje pakuotėje),
krapų šakelės arba bet kokie prieskoniai žuviai.

  Padažas ir garnyras: majonezas, marinuoti agurkai, arba švieži agurkai užpilti salotų padažu.

  Išvalykite iš vidaus ir nuplaukite žuvį. Į žuvies vidų įdėkite kelias krapų šakeles arba įberkite žuvies prieskonių. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Kepimo skardą esančią orkaitėje padenkite druska, druskos storis turėtų būti apie 1-2 cm. Dėkite ant jos žuvį ir užpilkite ją visą druskos sluoksniu.

 
Žuvį kepkite apie 50-60 min. Atvėsinkite leisdami žuviai pastovėti pravertoje orkaitėje. Druska labai ilgai išlaiko šilumą, tad turėkite tai galvoje. Aš tokią žuvį pateikiu kaip šaltą patiekalą, tačiau ir šilta ji yra nuostabi.



Sudėtingumas: paprasta
Receptas iš knygos: "Žuvys ir jūrų gėrybės"

2 komentarai:

  1. Nevalgau nei mėsos, nei žuvies, na bet čia man ji taip skaniai atrodo, kad net norėčiau paragauti! ;)
    Koks padažas ar mišrainė šalia?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būtent čia marinuoti smulkiai pjaustyti agurkėliai su naminiu majonezu. Bet rekomenduočiau šviežius šiaudeliais pjaustytus agurkus su salotų užpilu (kad ir parduotuviniu, tuo skaidriu).

    AtsakytiPanaikinti