Kol dar tęsiasi citrusinių vaisių sezonas siūlau nuostabias tiek skoniu, tiek spalvų gama salotas.
Jums reikės
½ brokolio suskirstyto žiedynais,
1 avokado, supjaustyto kubeliais,
½ apelsino,
1 saliero stiebo supjaustyto griežinėliais,
½ keptos vištienos krūtinėlės supjaustytos kubeliais,
saujos sukapotų migdolų,
saujos džiovintų spanguolių,
druskos ir pipirų,
Parmezano sūrio.
Apelsininiam padažui
½ apelsino sulčių,
2 v. š. paprasto graikiško jogurto (galite padažą gaminti ir be jogurto),
1/2 a. š. medaus,
½ a.š. garstyčių,
druskos ir pipirų,
2- 4 v.š. aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus.
Keptuvėje paskrudinkite migdolus iki gelsvos spalvos.
Sudėkite brokolius į verdantį vandenį ir virkite 2 minutes. Išimkite juos kiaurasamčiu ir įdėkite tiesiai į labai šaltą vandenį, kad sustabdytumėte jų suminkštėjimą ir išlaikytumėte ryškiai žalią spalvą.
Padarykite citrusinių vaisių užpilą visus produktus gerai sumaišydami.
Į dubenį sudėkite susmulkintą avokadą, vištieną, saliero stiebą, nusausintą brokolį. Atskirkite apelsino skilteles ir atskyrę nuo membranų sudėkite į ruošiamas salotas. Suberkite spanguoles.
Užberkite druskos ir pipirų.
Apšlakstykite padažu ir išmaišykite.
Prieš patiekiant užberkite tarkuoto sūrio ir migdolų.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą