2025 m. sausio 29 d., trečiadienis

Brokolių salotos su vištiena, avokadu ir apelsinais

 


Kol dar tęsiasi citrusinių vaisių sezonas siūlau nuostabias tiek skoniu, tiek spalvų gama salotas.

Jums reikės

½ brokolio suskirstyto žiedynais,    

1 avokado, supjaustyto kubeliais,

½ apelsino,

1 saliero stiebo supjaustyto griežinėliais,

½ keptos vištienos krūtinėlės supjaustytos kubeliais,

saujos sukapotų migdolų,

saujos džiovintų spanguolių,

druskos ir pipirų,

Parmezano sūrio.

 

Apelsininiam padažui

½ apelsino sulčių,

2 v. š. paprasto graikiško jogurto (galite padažą gaminti ir be jogurto),

1/2 a. š. medaus,

½ a.š. garstyčių,

druskos ir pipirų,

2- 4 v.š.  aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus.

 

Keptuvėje paskrudinkite migdolus iki gelsvos spalvos.

Sudėkite brokolius į verdantį vandenį ir virkite 2 minutes. Išimkite juos kiaurasamčiu ir įdėkite tiesiai į labai šaltą vandenį, kad sustabdytumėte jų suminkštėjimą ir išlaikytumėte ryškiai žalią spalvą.

Padarykite citrusinių vaisių užpilą visus produktus gerai sumaišydami.    

Į dubenį sudėkite susmulkintą avokadą, vištieną, saliero stiebą, nusausintą brokolį. Atskirkite apelsino skilteles ir atskyrę nuo membranų sudėkite  į ruošiamas salotas. Suberkite spanguoles.

Užberkite druskos ir pipirų.

Apšlakstykite padažu ir išmaišykite.

Prieš patiekiant užberkite tarkuoto sūrio ir migdolų.

 


Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą