2025 m. sausio 7 d., antradienis

Marmurinis moliūgų keksas

 


Ilgai ieškojau moliūgų kekso recepto, nes norėjosi, kad moliūgų masės būtų daug ir, kad kepinys būtų iš tiesų drėgnas. Tikrai nuostabų receptą radau pas Nidą Degutienę. Juo ir noriu šį kartą su jums pasidalinti.

Jums reikės

210 gr. miltų,

150 gr. rudojo cukraus (galite dėti 350 gr. jei mėgstate saldžiau),

1 a. š. kepimo miltelių (pilnas),

½ a. š. kepimo sodos,

1 a. š. malto cinamono,

1 a.š. malto imbiero (nepilnas),

1 didelio kiaušinio,

250 ml. kepto moliūgo tyrės,

125 ml. kefyro,

30 gr. ištirpinto sviesto ar aliejaus,

30 gr. kakavos

 


Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir imbierą. Kakavą pasilikite šalia, nes jos reikės vėliau.

Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Sudėkite moliūgo tyrę, 3/4 kiekio kefyro ir sviestą. Viską sumaišykite.

Tada dalimis dėkite sausų ingredientų mišinį ir išmaišykite kol susijungs visi ingredientai.

Dalį tešlos (maždaug pusę) dėkite į pailgą kekso kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.

Į likusią tešlą supilkite kefyro likutį ir suberkite kakavą ir išmaišykite.

Sudėkite likusią tešlą į kepimo formą,  ir šaukštu kelis kartus pamaišykite šviesią tešlą su tamsia.

Dėkite keksą į įkaitintą iki 170 C. orkaitę ir kepkite apie 50- 60 minutes, arba kol įbedę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: pagal Nidą Degutienę

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą