2025 m. sausio 15 d., trečiadienis

Cezario salotos

 


Yra receptų kurių aš niekaip nesugebu aprašyti. Atrodo, kad pagal juos gaminu jau daugiau nei dešimt metų, o jums juos paskelbti niekaip neprisiruošiu. Vienas iš jų yra šios salotos. Cezario salotas (be vištienos, žuvies ar krevečių) aš tiesiog dievinu. Būdavo laikai, kai atėjusi į restoraną aš apie jų virtuvę spręsdavau pagal šias salotas. Senais laikais jos be abejo būdavo labai populiarios, bent jau užsienyje. Dabar ne visur meniu jas galima rasti. Bet klasika yra klasika.

Niekada nepamirštamos Cezario salotos.

Jums reikės

6 skiltelių česnako,

3/4 stikl. majonezo,

3 virtų kiaušinių,

6 v.š. tarkuoto Parmezano sūrio,

5 ančiuvių filė,

1 v.š. citrinos sulčių,

1 a. š. Vorčesterio padažo,

 1 a. š. Dižono garstyčių,

 druskos ir maltų juodųjų pipirų,

 4 v.š. alyvuogių aliejaus,

 2 stikl. ciabatos, bagetės ar batono, supjaustyto kubeliais,

 1 galvos romėnų salotų.

 


Išspauskite 2- 3 skilteles česnako ir sudėkite į nedidelį stiklainį. Įdėkite majonezo, smulkiai supjaustytų ančiuvių, citrinos sulčių, Vorčesterio padažo ir garstyčių. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Užsukite dangteliu ir gerai išplakite jį kratydami, kad viskas susimaišytų. Laikykite šaldytuve, kol reikės naudoti.

 Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Likusias 3 skilteles česnako supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į karštą aliejų. Kepkite vis pamaišydami iki rusvos spalvos, tada išimkite česnaką iš keptuvės.

Pakepkite duonos kubelius karštame aliejuje, dažnai vartydami, kol švelniai apskrus. Perkelkite į lėkštę kad atvėstų.

 Sudėkite salotas į didelį dubenį jas suplėšę. Kiaušinius sutarkuokite ar smulkiai supjaustę užberkite ant salotų. Supilkite padažą, Parmezano sūrį ir duonos kubelius.

Jei norite ant šių salotų uždėkite keptos vištienos krūtinėlės, keptos žuvies ar keptų krevečių.

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą