Kadangi šios salotos yra labai panašiai ruošiamos, tai iš karto parašysiu abu recepto variantus. Ne visi mėgsta paprikas, tad šias salotas gali gamintis su burokėliais. Jei mėgstate abi daržoves siūlau išbandyti skirtingus variantus. Aš asmeniškai net negalėčiau pasakyti su kuo man skaniau.
Jums reikės
1 karšto rūkymo skumbrės,
1 nedidelio virto burokėlio, supjaustyto griežinėliais galima burokėlius keisti geltona paprika,
1 svogūno, supjaustytų plunksnelėms,
alyvuogių aliejus,
apelsino sulčių, jei salotas gaminsite su burokėliais arba citrinos sulčių, jei naudosite papriką,
1/2 stiklinės Bolivinės balandos,
pipirų mišinio,
1 saliero stiebo, jei salotas gaminsite su paprika,
kalendrų ar plokščialapių petražolių.
Bolivinę balandą virkite pagal nurodymus esančius ant pakuotės arba kol kruopos suminkštės. Nusausinkite, apšlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais.
Svogūnus apkepkite su trupučiu alyvuogių aliejaus iki auksinės spalvos. Išimkite ir atidėkite į šalį.
Burokėlis apkepkite juos iš abiejų pusių.
Jei salotas ruošite su paprikomis, tai apkepę svogūnus iki skaidrumo suberkite šiaudeliais supjaustytą papriką. Kepkite kol paprika suminkštės, o svogūnai įgaus gelsvą spalvą
Skumbrę atskirkite nuo odos ir kaulų. Suplėšykite ją gabaliukais.
Ir lėkštės dugną sudėkite Bolivinę balandą. Ant viršaus skumbrę, burokėlius (arba paprikas), svogūnus, žoleles. Apšlakstykite aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi ir apelsinų ar citrinų sultimis. Pagardinkite pipirais ir žolelėmis.
Salotas patiekite lengvai šiltas.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą