2013 m. liepos 31 d., trečiadienis

Kepsniai ant laužo ir marinatai su obuolių sultimis

Šį kart du skirtingi marinatai skirti marinuoti kiaulienos ir vištienos šašlykui.

Kiaulienos šašlykas marinuotas obuolių sultyse


1 kg. kiaulienos sprandinės,
1 stiklinė obuolių sulčių,
1 svogūnas,
1 v.š. druskos (be kaupo),
įvairių žolelių, pipirų mišinio ar prieskonių mėsai (jei jūsų prieskoniai su druska, aukščiau nurodytą druskos kiekį sumažinkite).
  Mėsą supjaustykite gabalėliais. Svogūną sumalkite, sutarkuokite ar sutrinkite blenderiu. Visus išvardintus recepte komponentus sumaišykite ir permaišę su mėsos gabaliukais palikite šaldytuve per naktį marinuotis. Kitą dieną šašlykus kepkite ant žarijų.
Šiame marinate nemarinuokite mėsos daugiau nei parą.

Vištienos krūtinėlės šašlykai marinuoti obuolių sultyse



4 vištienos krūtinėlių puselės (jei naudosite kaimiškas vištas užteks dviejų puselių),
1 stiklinė obuolių sulčių,
1 v.š. garstyčių,
1 v.š. rudojo cukraus,
2 v.š. alyvuogių aliejaus,
2 v.š. citrinos sulčių,
1 a.š. provanso žolelių (arba vien tik raudonėlio ir čiobrelių),
1/4 a.š. pipirų,
2- 4 česnako skiltelės,
1 a.š druskos.

  Vištienos krūtinėlę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Česnaką supjaustykite didesniais ar mažesniais gabalėliais, taip kaip jums patinka. Visus marinatui skirtus produktus gerai išmaišykite ir tuomet sudėkite vištienos gabalėlius. Marinuokite parą ar dvi ir kepkite ant žarijų. Tokiame marinate išmarinuota vištienos krūtinėlė niekuomet nebus sausa.
Receptas: beveik pagal Sebutę

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą