2025 m. liepos 11 d., penktadienis

Sprandinės kepsnys su keptų paprikų kepure

 



Iš tikro nebūtinai tai gali būti kiaulienos sprandinės kepsnys, tai gali būti jautienos steikas arba netgi vištienos ar kalakutienos krūtinėlės gabalas perpjautas ploniau.

Jums reikės

5 (apie 2 cm. storio) kiaulienos sprandinės gabalėlių ar kitokios jums patinkančios mėsos tinkančios greitam kepimui),

1 didelio svogūno,

2 česnako skiltelių,

2 raudonų ar kitokios spalvos paprikų,

2+ 2 v.š. aliejaus ar ghee sviesto,

druskos, pipirų ar jums patinkančių prieskonių mėsai,

4 – 5 bulvių (jei norite mėsą valgyti su jomis).

Prieskoninių žolelių (petražolių, pipirnių, kalendros ar laiškinio česnako) papuošimui. 


 

Jei naudosite vištienos file, ją perpjaukite pusiau per krūtinkaulį ir po to kiekvieną pusę padalinkite pusiau (vienas gabalas bus su odele, o kitas gausis be jos). Jei krūtinėlė iš tiesių didelė, pjaukite ją, kad gautusi trys plokšti gabalai.

Mėsą apiberkite tik prieskoniais.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros, o kol ji kais- įkaitinkite keptuvę ir joje įpylę nedaug aliejaus iš abiejų pusių apkepkite mėsos gabalus.

Apkeptus gabalus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Šalia išdėliokite nuluptas ir skiltelėmis supjaustytas bulves. Ant bulvių viršaus supilkite likusius keptuvėje riebalus. Užberkite šiek tiek druskos ir kepkite apie 30- 40 min. Jei reikia, vieną kartą mėsą apverskite.

Kol mėsa kepa toje pat keptuvėje, kurioje kepėte mėsą, apkepkite su 2 v.š. aliejaus šiaudeliais supjaustytą svogūną. Kai jis taps skaidrus suberkite taip pat šiaudeliais pjaustytas papriką. Įberkite druskos bei pipirų ir uždengę dangčiu daržoves kepkite keletą minučių. Kartas nuo karto pamaišykite. Baigiant kepti suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir jau nedengdami dangčio česnaką kepkite apie 1- 2 minutes.

Ant iškeptos mėsos uždėkite kepintų daržovių, pateikite su keptomis bulvėmis ir šviežiais pomidorais.


 

Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą