2011 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Kotletai su makaronais, brokoliais ir pievagrybiais


 Šį patiekalą pirmą kartą valgiau Vokietijoje. Man jis taip patiko, kad grįžusi jį ne kartą gaminau. Tai toks patiekalas, kai gali vaidinti gerą šeiminkę nenusidirbant. Jau esu rašiusi apie kotletus ir, kad verta visada jų iškepti daugiau. Ir būtinai skirtus kitai dienai- kitokios formos, na gal mažesnius. Čia, kad būtų tipo kitokie- ne vakarykščiai :-)))).
   Jums reikės
1 brokolio,
nedidelės dėžutės pievagrybių,
1 nedidelio svogūno,
200 gr. spiralinių makaronų,
4 v.š. reibios grietinės (Dvaro 40%),
lydyto sviesto ar aliejaus kepimui,
druskos, pipirų mišinio,
parmedžano ar kito kietojo siūrio.
Dabar kai kotletėliai iš vakaro lauke jūsų šaldytuve, jūs turite išsivirti brokolius. Nuplovę juos suskirstykite nedideliais žiedynėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Kol jie verda nuvalykite pievagrybius ir supjaustę pakepkite gilioje keptuvėje kartu su svogūnais (tiksliau pirmiausiai apkepate susmulkintus svogūnus, o kai jie taps skaidrūs sudedate pievagybius). Kai kepsite pievagrybius keptuvę uždenkite dangčiu.
   Per tą laiką pradėkite virti makaronus. O kol jie verda nupilkite vandenį nuo brokolių ir supilkite juos į keptuvę kurioje baigia kepti pievagrybiai. Sudėkite kotletus, įdėkite kelis šaukštus grietinės, įberkite pipirų. Dar patroškinkite ant silpnos kaitros kol pilnai sušils kotletai. Jei reikia įberkite druskos.


 Jei į keptuvę dar tilps makaronai, tai sudėkite juos kai jie tik bus išvirę. Galite daryti atvirkščiai- keptuvėje esantį turinį supilti ant makaronų (tik nepamiškite prieš tai, nupiltį vandenį nuo makaronų). Ir viską lengvai permaišę galite pateikti. Galite makaronus pateikti atskirai. Kas mėgstate užsiberkite tarkuoto sūrio.



Sudėtingumas: paprasta

2 komentarai:

  1. Ta ideja tai labai gera del kotletu kitai dienai - bet tai koki kieki tada jus kepat ir kiek laiko tai uztrunka? Nes as tai kad ir kiek iskepciau, juos visvien vyras suvalgo dar ta pacia diena :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano keptuvė 29 cm. skersmens, tai viena keptuvė skirta būna vienai dienai, kita- jau nevisai pilna, lieka sekančiai dienai. Na, bet mes tik dviese- tryse vakarieniaujame. Kartais man tuos kotletus tenka paslėpti šaldytuve už kitų produktų. Nes, jei mano vyras grįžta iš darbo anksčiau, kartais suvalgo, kas šaldytuve būna arčiausiai. Matomai tingi pasižiūrėti ko dar yra šaldytuve:-)))

    AtsakytiPanaikinti