2025 m. spalio 5 d., sekmadienis

Saldžios bulvės su burokėliais ir burata

 


Tingiam ir lietingam sekmadieniui labai tiks keptų saldžiųjų bulvių ir burokėlių užkandis su kremine Burata. Gausiai pagardintas Pesto padažu ir aplietas ypač tyru alyvuogių aliejumi ir blizgančiu balzamiko acto kremo glaistu.

Jums reikės

3 saldžių bulvių,

3 burokėlių,

3 v. š. alyvuogių aliejaus + kažkiek prieš pateikiant,

½ a. š. rūkytos paprikos,

druskos ir juodųjų pipirų,

3 buratos rutuliukų,

3 v.š. Pesto padažo,

balzamiko acto kremo.

 

Saldžiąsias bulves ir burokėlius plonai supjaustykite. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, paprika, druska ir pipirais.

Dėkite pirmiausia burokėlių griežinėlius į kepimo skardą, kurioje įtiestas kepimo popierius ir paskleiskite, kad burokėliai būtų viename sluoksnyje.

Kepkite 190 °C temperatūroje kol beveik suminkštės.

Tuomet burokėlius sustumkite į šonus ir kepimo skardoje paskleiskite saldžias bulves. Kepkite dar 15- 20 min. kol bulvės iškeps.

Iškeptas bulves sluoksniuokite su burokėliais. Dėkite po kupiną šaukštą Pesto padažo, jį išeik tiek paskliesdami. Ant viršaus uždėkite po vieną buratos rutuliuką.

Apliekite ypač tyru alyvuogių aliejumi ir balzamiko acto kremo glaistu.

Jei norite užkandį pagardinkite kepintomis pistacijomis ar kepintais graikiškais riešutais.

 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: įdėjos iš kelių receptų rastų internete

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą