2023 m. liepos 13 d., ketvirtadienis

Krevetės su mango salsa


 

Šį kartą aprašymo tikrai daugiau, nei pačio darbo ruošiant šias salotas. Bent jau nuotraukoje tikrai tai aiškiai matosi 😂

keptoms krevetėms reikės:

500 gramų krevečių, nuvalytų ir nuplautų,

1 a. š. raudonosios paprikos miltelių,

1 a. š. Taco prieskonių mišinio (kartais jei neturiu- nededu),

druskos pagal skonį,

1 v.š. alyvuogių aliejaus.

 

salotoms reikės:

1 prinokusio mango, supjaustyto kubeliais

1 avokado, supjaustyto kubeliais

raudonosios paprikos, supjaustytos kubeliais

½ raudonojo svogūno ar šaloto, supjaustyto griežinėliais,

 

padažui reikės:

mango minkštimo likusio nuo paties kaulo,

šviežių kalendros lapų,

1 česnako skiltelės arba laiškinio česnako (nebūtinai),

1 raudonojo čili arba čili padažo,

1- 2 a.š. rudojo cukraus,

druskos pagal skonį

½ a. š. juodųjų pipirų

¼ puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus,

1 laimo sultys,


 

Jei jūs naudosite jau virtas krevetes, punktą apie kepimą praleiskite.

Nuplaukite ir nusausinkite krevetes. Sumaišykite jas su paprika, Taco prieskoniais ir druska. Marinuokite 10 minučių.

Įkaitinkite keptuvę. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite marinuotas krevetes kol iškeps iš abiejų pusių (kol pakeis spalvą). Tai trunka tik 5–10 minučių, priklausomai nuo krevečių dydžio.

Krevetes palikite nuošalyje, kad šiek tiek atvėstų.

 

Pasiruoškite padažą: 

 

Mango minkštimo likutį ir kalendrą supjaustykite. Česnaką išspauskite. Jie naudosite laiškinį česnaką, jį taip pat smulkiai supjaustykite  Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite nedideliame stiklainyje, jį užsukite dangteliu ir paplakite.

Paruoškite salotas:


 

Dubenyje sudėkite mangą, avokadą, papriką, svogūną ir krevetes.

Supilkite padažą ir švelniai dviejų šakučių pagalba išmaišykite.

Šias salotas galite patiekti aukštose plačiose taurėse, ant viršaus uždėdami po kelias krevetes.

Sudėtingumas: paprasta 

Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą