2023 m. liepos 22 d., šeštadienis

Baklažanai su kukurūzais ir saldžiaja paprika

 


Šis receptas gimė atsitiktinai, kai liko keli gabalėliai ant laužo keptos sprandinės kepsnių. Trims žmonėms jų būtų neužtekę, tad reikėjo suktis ir kažką sugalvoti, kad visi būtų sotūs ir laimingi.

Pabandžiau sujungti baklažanus ir kukurūzus su prie abiejų daržovių tinkančia paprika. Rezultatu likau patenkinta. Buvo iš tiesų labai skanu, tad šis receptas dar vienam garnyrui arba visiškai atskiram patiekalui pagaminti.

Jums reikės

1 baklažano,

200 gr. šaldytų birių kukurūzų,

1- 2 paprikų,

2- 3 skiltelių česnako,

aliejaus kepimui,

keptos kiaulienos arba keptos, virtos jautienos,

šiek tiek druskos ir pipirų,

petražolių lapelių arba kalendros.

 

Kukurūzus atitirpinkite palikdami juos kambario temperatūroje.

Baklažanus supjaustykite apie 1 cm. storio juostelėmis, pasūdykite ir sudėję į dubenį palikite pusvalandžiui.

Vėliau baklažanus nuplaukite ir lengvai nuspauskite nuo jų perteklinį vandenį.

Įkaitinkite keptuvę įpylę šiek tiek aliejaus ir apkepkite baklažanus juos kartas nuo karto pamaišydami. Keptuvės uždengti dangčiu nereikėtų.

Kai baklažanai bus beveik iškepę suberkite kubeliais supjaustytą papriką, kukurūzus ir smulkintą česnaką.

Supjaustykite mėsą juostelėmis ir suberkite kartu su kepamomis daržovėmis. Dabar jau uždenkite jei norite dangčiu ir kepkite dar kokias 5 – 7 min.

Prieš pateikiant užberkite smulkiai supjaustytus žalumynus.


 

Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą