2023 m. liepos 12 d., trečiadienis

Apverstas persikų pyragas

 


Apversto pyrago recepto ieškojau jau nuo žiemos kai susižavėjau gražiomis apelsininio apversto pyrago nuotraukomis. Tačiau po kelių nevykusių bandymų atidėjau tokių pyragų kepimą. Nors iškepto ir jau apversto pyrago viršus tikrai atrodė įspūdingai, pats pyrago biskvitas amžinai nuvildavo. Tik visai neseniai prancūzų receptuose radau, kad jie kepa tokius pyragus su persikais. Puiki mintis vėl bandyti... tačiau šį kartą aš padariau savaip. Biskvitą rinkausi su kakava iš Lietuvoje kepamų keksų receptų. O štai idėją naudoti persikus iš prancūzų. Ir šį kartą rezultatas nenuvylė. Tad, naujuoju savo atradimu dalinuosi su jumis. Beje, rudenį ir žiemą vietoje persikų arba nektarinų drąsiai galima naudoti kriaušes.


 

Jums reikės

180 gr. sviesto,

3 kiaušinių,

150 gr. riebios grietinės,

150 gr.miltų,

120- 150 gr. cukraus,

40 gr. kokybiškos kakavos,

1 a.š. romo arba migdolų esencijos,

1 a. š. kepimo miltelių,

Vaisių pagrindui:

1 v.š. sviesto,

70 – 100 gr. rudojo cukraus,

3- 4  persikų, nektarinų ar kriaušių.

Sviestą ištirpinkite ir palikti šiek tiek atvėsti.

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo. Supilkite sviestą, grietinę, suberkite kakavą ir vėl išplakite. Įmaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius.

Sviestinio popieriaus gabalą ištepkite sviestu ir išklokite juo 25 cm. kepimo formą. Popieriaus kraštai turi būti truputį virš kepimo formos. Ant sviesto užberkite rudojo cukraus. Jei vaisiai gerai sunokę, cukraus dėkite mažesnį (70 gr.) kiekį.

Vaisius supjaustykite apie 2- 2.5cm. storio griežinėliais ir gražiai išdėliokite ant sviestu ištepto ir cukrumi apiberto popieriaus nepalikdami jokių tarpų.

Tešlą supilkite į kepimo formą ant vaisių. Šaukštu braukite per vidurį į šonus, padarydami tarsi centre nedidelę duobutę, kad kepdamas pyragas centre neiškiltų per daug.

Kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką.

Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinkite formoje, o tada uždėjus lėkštę atsargiai apverskite. Nuimkite formą ir atsargiai nuimkite popierių.

Dar šiltą pyragą galite pateikti su ledais, o atvėsusį- su plakta grietinėle.


 Sudėtingumas: paprasta

Receptas: šokoladinis biskvitas pagal Ievą,  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą