2021 m. kovo 4 d., ketvirtadienis

Žuvies maltinukai (kotletai)

 


  Nieko nėra paprasčiau ir lengviau nei iškepti žuvies maltinukus (kotletus) orkaitėje. Aplamai visus maltinukus (kotletus) tiek mėsos, tiek žuvies aš jau keleri metai, kaip kepu tik orkaitėje.

  Šį kartą mano maltinukai buvo iš šamo plėšiko. Patikėkite, bet šamo maltinukai yra labai skanūs, gal tik kiek stipresnio skonio nei keptumėte iš kitokios žuvies. Kadangi šamas yra riebesnė ir sodresnio skonio žuvis, tai prie jo tiks rūgštesnės salotos. Aš pateikiau marinuotus su burokėliais kopūstus. Manau net rauginti kopūstai ar agurkai čia labai tiktų.

  O dabar apie pačius maltinukus ir jų kepimą.

Jums reikės

1 kg. malto žuvies faršo (tiks mano minėtas šamas, menkė),

1 svogūno (jei norite galite dar ir tarkuotos morkos įdėti),

2 kiaušinių,

2 v.š. lydyto Ghee sviesto,

2- 3 v.š. džiuvėsėlių,

¼ stikl. vandens,

aštresnių prieskonių (jei kepsite iš šamo faršo) arba 5 pipirų mišinio, 

druskos,

2- 3 bulvės.

  Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite iki geltonumo su 1 v.š. sviesto. Jei dėsite morką, ją sutarkuokite ir sudėkite su kepinamais svogūnais.

  Džiuvėsėlius užpilkite vandeniu, išmaišykite. Suberkite prieskonius, druską ir kiaušinius. Išplakite lengvai šakute iki vientisos masės. Masė turi būti skystoka. Jei reikia įpilkite dar truputį vandens. Sudėkite faršą ir svogūnus, viską gerai išminkykite.

  Įkaitinkite orkaitę iki 190C.

  Į skardą (iš orkaitės) įtieskite kepimo popierių ir tą popierių ištepkite sviestu. Rankomis formuokite pailgus maltinukus ir švelniai mestelkite juos ant popieriaus. Pataisykite šiek tiek jų formą. Taip sudėkite visus maltinukus. Šalia išdėliokite 0.5 cm. supjaustytas bulves.


  Kepkite 25- 30 min.. Jei turite savo orkaitėje ‘grill’ funkciją likus 5 min. iki kepimo pabaigos įjunkite grill rėžimą, kad maltinukai lengvai apkeptų. Jei tokios funkcijos nėra, maltinukus likus 10 min. iki kepimo pabaigos apverskite dviejų šakučių ar plonos mentelės pagalba.



Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą