2021 m. kovo 13 d., šeštadienis

Kepta kiaulienos šoninė


  Kažkada mūsų tėvai labai dažnai virdavo ar kepdavo tą šoninę. Bet ji būdavo riebi ir tikrai neatrodydavo, kad va čia tai skanu. Tačiau dabar sveikai maitinasi ne tik žmonės, bet ir gyvūnai J))) Rasti liesą mažai riebalinio sluoksnio turinčią šoninę visai nėra sunku. Tad, siūlau išsirinkti šoninę būtinai su šonkauliukais ir kuo mažiau turinčią riebalų.




Aš visada perku du pailgus šoninės gabalus ir juos kepu kartu. Vieną suvalgome karštą, kitą palieku kitai dienai ir ruošiu ją kinietiškai

O dabar turime vieną ar du šoninės gabalus. Jei jie su oda, tai atsargiai su peiliu pjaudami nuimame odą. Tą riebalinę pusę kurioje buvo oda supjaustome įstrižai dviem kryptimis, kad susidarytų rombai. Pjauname iki pirmo raumens. Užbarstome prieskonių ir paliekame per naktį šaltai, kad mėsa pasimarinuotų.


Kitą dieną prieš kepant išimkite šoninę iš šaldytuvo ir leiskite jai sušilti iki kambario temperatūros. Dėkite į kepimo indą ar kepimo rankovę, įpilkite šiek tiek verdančio vandens ir uždengę kepkite apie 2- 2.5 val. iki 190 C įkaitintoje orkaitėje. Likus kepti apie 30 min. sudėkite bulves.  


Pateikite su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis arba kopūstų, burokėlių salotomis.

Sudėtingumas: paprasta  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą